GENEL

Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada yeni gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerden sonra YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı. YSK üyelerine hakaretten yargılanan ve hakkında siyasi yasak istenen İmamoğlu’nun bugün Kartal Anadolu Adliyesi’nde gerçekleşecek olan duruşmasında yeni bir gelişme yaşandı. Gözlerin çevrildiği duruşma 11 Kasım tarihine ertelendi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Yüksek Seçim Kurulu üyelerine ‘ahmak’ diyerek hakaret ettiği iddia edilen İmamoğlu hakkında dava açılmıştı. İmamoğlu’nun ‘hakaret’ gerekçesiyle yargılandığı dava ve hakkında siyasi yasak istenmesi ile ilgili tepkiler peş peşe gelmiş İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal medyadan vatandaşlara toplanma çağrısı yapmıştı. Kartal Kaymakamlığı bölgede toplanmayı yasaklarken söz konusu dava ise 11 Kasım’a ertelendi.

4 YIL 1 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında Cumhuriyet Savcısı, Ekrem İmamoğlu’nun ‘Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret’ suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etmişti. Aynı zamanda söz konusu mütalaada, İBB Başkanı hakkında ‘Siyasi yasak’ anlamına gelen TCK 53. maddenin uygulanması talebinde de bulunulmuştu.

DAVA KASIM AYINA ERTELENDİ

İmamoğlu’nun yargılandığı dava bugün Kartal Anadolu Adliyesi’nde görüldü. Herkesin merakla beklediği davada savcılığın mütalaasını açıklaması ve ara kararın çıkacağı düşünülürken duruşma 11 Kasım’a ertelendi.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NDAN TOPLANMA ÇAĞRISI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Ekrem İmamoğlu’nun bugünkü duruşması ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak vatandaşlara adliye önünde toplanma çağrısında bulundu. Paylaşımında, ‘İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile beraber 16 milyon İstanbullu yargılanıyor.’ ifadelerine yer veren Kaftancıoğlu, 16 milyon İstanbulluyu iradesine sahip çıkmak için 21 Eylül 2022 İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi önünde saat 11.00’de toplanmaya davet etti.

KAYMAKAMLIK YÜRÜYÜŞ VE TOPLANMAYI YASAKLADI

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi ve Kartal Kaymakamlığı’nın onayı ile ilçe genelinde her türlü toplanma, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yasaklandı. Getirilen yasakla ilgili gerekçe ise ‘Kamu düzeni ve kamunun esenliğinin bozulması ihtimali’ olarak gösterildi.

Başa dön tuşu