YAŞAM

Elektrik faturası yüksek gelenler hemen bakın! Sadece bir kaşık kullanarak elektrik faturasını yarı yarıya düşürebilirsiniz!

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Elektrik faturasını yarı yarıya düşürmek için aranan formül bulundu. Üstelik sadece bir kaşık yeterli!

Enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı her geçen gün artmaya devam ederken enerji fiyatlarına dünya genelinde gelen zamlar vatandaşların belini büküyor. Özellikle elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar faturayı düşürmek için birçok formülü araştırıyor. Peki, ev ekonomisine katkı sağlamak için elektrik faturasından tasarruf etmenin çok kolay olduğunu söylesek Ne dersiniz? Elektrik faturasını düşürmenin En kolay yöntemi bulundu. Üstelik sadece bir kaşık kullanmak yetiyor. İşte Elektrik faturasını yarı yarıya düşürecek o formül…

Elektrik faturası ödemek artık birçok kişi için büyük bir yük haline dönüştü. Özellikle son bir yıl içerisinde elektriğe yapılan zamlar sonrasında vatandaşlar elektrik faturasından tasarruf etmenin çeşit çeşit yollarını arıyor. Ekonomik koşullarda giderek zorlaşırken Elektrik faturasını düşürecek yöntemler merakla araştırılıyor. Eğer siz de ev ekonomisine katkı sağlamak amacı ile elektrik faturasını düşürecek formülleri merak ediyorsanız sizler için araştırdık. Elektrik faturasını yarı yarıya düşürmek kolay Üstelik de sadece bir kaşık yardımı ile. İşte Elektrik faturasını düşürecek bomba yöntemler…

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE BİR YEMEK KAŞIĞI KARBONAT EKLEYİN

Zorlu çamaşırları temizlemek için genellikle yüksek derecede çamaşır yıkamayı tercih ediyoruz. Ancak bu elektrik faturasının daha da katlanmasına sebep oluyor. Bu nedenle çamaşır makinesinin içine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyerek elektrik faturasından da tasarruf sağlayabilirsiniz. Çünkü çamaşır makinesinin içerisine ekleyeceğiniz karbonat daha düşük sıcaklıkta çamaşırlarınızı daha kolay temizlemeye yardımcı olacak. Böylece hem faturadan tasarruf edeceksiniz hem de çamaşırlarınız daha temiz olacak.

BUZDOLABINIZIN KONUMUNU DEĞİŞTİRİN

Evinizde sürekli çalışan ve elektrik tüketen beyaz eşyalardan biri olan Buzdolabını doğru konumlandırmak da elektrik tasarrufu sağlıyor. Eğer buzdolabınız güneş alan bir yerde ise ya da radyatör ve fırın gibi ısı kaynaklarına yakında konumlanıyorsa elektrik tüketimi daha fazla oluyor. O sebeple mutlaka buzdolabınızı doğru konumlandırmaya dikkat edin.

YEMEK PİŞİRİRKEN FIRININ KABINI SÜREKLİ AÇMAYIN

Yine evlerin vazgeçilmezi olan fırınlarda elektrik tüketimi yüksek olan ev aletleri arasında yer alıyor. Özellikle yemek pişirirken yapılan bir hata elektrik faturasının katlanmasına sebep oluyor. Yemek pişirirken fırın da mutlaka seramik ya da cam malzeme kullanmaya dikkat ederek elektrik faturasından tasarruf sağlayabilirsiniz. Bunun yanında fırında pişen yemeği sürekli kapağı açarak kontrol etmekte elektrik tüketiminin artmasına sebep oluyor.

ÜTÜ YAPARKEN ÇAMAŞIRLAR NEMLİ OLMASIN

Her evde bulunan ütülerde elektrik faturalarını katlayan elektrikli ev aletlerinden biri. Ütünün kullanımını azaltmak istiyorsanız mutlaka çamaşır makinesinden çıkardığınız çamaşırları doğru şekilde atmaya dikkat etmelisiniz. Böylece ütü ile daha az vakit geçirir ve enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bunun yanında ütüleme işlemi bitmeden 5 dakika öncesinde ütünün fişini çekmeyi unutmayın. Böylece kalan sıcaklıkla kalan çamaşırlarınızı ütülemek mümkün olacaktır. Ütü ile ilgili son olarak yapacağımız uyarı ise doğru ayarda ütülemek. Yani çamaşırlarınızın cinsine göre sütünüzün ayarını seçerseniz enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Diğer bir detay ise çamaşırları nemli iken toplamak. Nemliyken ütü yapmaya çalışmak çok daha zor olacaktır Böylece ütüleme sırasında daha fazla vakit geçireceksiniz. Bu da elektrik faturanızda artışa sebep olacak. Minimum elektrik kullanımı için mutlaka Ütüleme sırasında çamaşırlarınızın tamamen kurumuş olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Başa dön tuşu