GENEL

Elektrik ve doğalgaz zammı vatandaşın belini büktü, Bakan Dönmez açıklama yaptı

Elektrik ve doğalgaza Eylül ayında gelen zamlara tepkiler çığ gibi. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini bükerken son zamlara tepkiler de bir hayli fazla. Zamların ardından gelen tepkiler hakkında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşın küresel anlamda yaşanan fiyat artışlarından en az şekilde etkilenmesi için gerekli tüm çabanın gösterildiğini söyledi.

1 Eylül 2022 tarihinden itibaren elektrik ve doğalgaza zam geldi. Gelen zamlarla ilgili konuşan Bakan Fatih Dönmez, doğalgazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademede yüzde 50 sübvansiyon bedeli ortaya çıktığını söyledi ve geçtiğimiz yıl 100 milyar lira civarında bir sübvansiyon bedeli ortaya çıktığını ancak bu sene neredeyse ikiye katlanabileceğini aktaran Bakan Dönmez,’Küresel anlamda yaşanan fiyat artışlarından vatandaşlarımızın en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz.’ dedi.

ZAMLARA TEPKİ YAĞIYOR

1 Eylül’de doğalgaz ve elektriğe gelen yeni zamlar vatandaşın tepkisini çekti. Gelen zamlarla beli bükülen vatandaşlar tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Hem elektrik hem de doğalgaz zammına tepkiler çığ gibi büyürken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, zamlarla ilgili konuştu ve vatandaşın etkilenmemesi için gerekli olan her şeyin yapıldığını söyledi.

BAKAN DÖNMEZ’DEN ZAM AÇIKLAMASI

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz ve elektrik zamlarıyla ilgili konuştu. Son zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Dönmez, ‘Şu anda hükümetimiz doğalgazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademeden yüzde 50 sübvansiyon yapıyor. Yılın başında ne ise aynı şekilde devam ediyor. Geçen yıl 100 milyar lira civarında bir sübvansiyon bedeli ortaya çıkmıştı. Bu sene bu rakam neredeyse ikiye katlanabilir. Küresel anlamda yaşanan fiyat artışlarından vatandaşımızın en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz.’ dedi.

UMMAN PLANI

Doğalgaz ticareti için tedarikçi ülke arayışı ile ilgili konuşan Bakan Fatih Dönmez, ‘Bildiğiniz gibi gaz fiyatları 20 kat artmıştı. Ağustos ayının son günlerinde yoğun bir enerji diplomasisi yaptık. İlk olarak Körfez ülkelerinden Umman’a gittik. Burada uzunca bir aradan sonra doğalgaz ticareti konusunda irtibata geçtik. Onlar da olumlu yaklaşıyorlar. Ticari şartlar uygun olunca harekete geçeceğiz.’ diyerek Umman planı hakkında da önemli bilgilere yer verdi.

 

 

Başa dön tuşu