GENEL

Doları olanlar dikkat! Kıyamet günü geldi, Dolar yarı yarıya düşecek: 9 TL olmadan hemen elinizden çıkarın

Doları olanlar dikkat! Büyük uyarı geldi, bu tarihte 9 TL’ye düşecek. Dolar yüksekken satmak için bu son şans!

Dolar TL kuru her geçen gün dalgalı seyrini devam ederken kulislerden de vatandaşlara uyarılar geliyor. Son olarak 18 Aralık 2021 tarihinde 18 liranın üstünü gören dolar Hemen ardından gelen müdahale ile birlikte takılmıştı. Hükümetin attığı yeni ekonomi adımları ve kur korumalı mevduat düzenlemesi dolar kurunun ateşinin sönmesini sağlamıştı. Dolar o tarihte 12-13 liraya kadar geriledi ancak hemen ardından yükselişe eylemine devam etti. Son günlerde ise kulislerde dolarla ilgili yeni iddialar var. Dünya gazetesinden Şeref Oğuz o iddiaları bugünkü köşe yazısında taşıdı. Peki, dolar 9 liraya düşecek mi?

Doları olanlar dikkat! Kıyamet günü geldi, Dolar yarı yarıya düşecek: 9 TL olmadan hemen elinizden çıkarın.

Dolar kuru ile ilgili uzmanlardan sık sık yorumlar geliyor. Hatta bazen 70 liraya kadar yükselebileceği yönünde dedikodular kulaktan kulağa dolaşıyor. doların 70 liraya yükselmesi demek aynı zamanda resesyon anlamına geliyor. Bildiğiniz üzere 18 Aralık 2021 tarihinde dolar rekor kırmış ve 18 lira bandını açmıştı. Hemen ardından hükümetin yaptığı müdahale ile birlikte 12 13 lira seviyelerine kadar gerilemişti. Dolar kuru Şu anda da 18 liranın üzerinde seyrediyor. Peki, hükümetten Dolar kuru için yeni bir müdahale gelecek mi? Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz son dönemlerde Dolar kuru ile ilgili 9 TL iddialarını köşe yazısına taşıdı. Peki, dolar 9 liraya düşecek mi?

DOLAR 9 LİRAYA DÜŞER Mİ?

Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz, dolar ile ilgili son dönemlerdeki dedikoduları köşe yazısından paylaştı. Kulislerde bir psikolog dolaştığını söyleyen Oğuz, piyasaların takıldı ve dedikodu ile yönlendirilmeye çalışıldığı söyledi. 90’lı yılların ardından Merkez bankalarının İleriye yönelik yönlendirme yaptığını ve piyasa ile iletişimi güçlendirdiğini söyleyen Oğuz, artık önceden söylemeden politika değişikliğine gidilmediğini dile getirdi. Bunun tüm dünyada bu şekilde ilerlediğini belirten Oğuz, dolar 9 TL olacak söylentilerinin de bu bağlamda haklı olabileceğini ifade etti.

YUKARI ZIPLAMASIN DİYE RAKAMLAR TELAFFUZ EDİLİYOR

Türkiye’de Merkez Bankası’nın paranın dümeninde fiilen olmadığını dile getiren Oğuz, bu sebeple fiziki yönlendirmede bulunamadığını öne sürdü. Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmek için dahi faizi yükseltme sinyali vermediğini belirten Oğuz, Tam aksine Faiz indirimine gittiğini söyledi. Yani ekonominin Merkez Bankası yönetiminde olmadığını belirten Oğuz, doların 9 lira olacağı söylentilerinin de Türkiye için sadece fiskostan ibaret olduğunu söylemenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Dünya gazetesi yazarı Oğuz köşe yazısının devamında ise şu ifadeleri kullandı; “Kur yukarı zıplamasın diye 9-12 TL aralığı rakamları telaffuz ediliyor. Yeni bir para girişi ile aralık ayındaki gibi bir düşüş yaşanacağına dair söylemler, fiskos düzeyinde ve dedikodular yaygın. Peki, olabilir mi? Kurun yükseliş dinamiklerini kaldırmadan bu yaşanabilir mi? Enflasyon yüzde 80 iken dolar kurunda yaşanacak her hareket yeni bir enflasyon kalemi olarak geri dönmez mi?”

Başa dön tuşu