GENEL

EMEK İNSANLIK ONURUDUR

1890 yılından bu yana kutlanmaya başlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl ilk kez korona virüs salgını önlemleri nedeniyle törenlerle kutlanamayacak. Emekçilerin üretimden gelen güçlerini kullanarak, hem kendi çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi, hem de dünya üzerinde var olan her türlü haksızlığın ve eşitsizliğin ortadan kalkması için dayanışma içinde oldukları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

 

İçinde bulunduğumuz zorlu sağlık koşulları  üzülerek takip ediyoruz ki yine en çok işçileri, emekçileri olumsuz olarak etkilemiştir. Emekçiler ya işlerini kaybediyor ya da emeklerinin karşılığını tam olarak alamıyor. Bu salgın, hayatımızdaki birçok şey gibi, üretim biçimlerini ve üretim ilişkilerini de değiştirecek. Bu yeni dünya düzenin birlik, beraberlik ve dayanışmayı çok daha önemli hale getireceğini umut ediyorum. 

Bugün dünyada var olan her şeyin altında emek vardır, alın teri vardır, insanın zihin ve beden gücü vardır.  Tüm bu nedenlerle emek insanın sahip olduğu en yüce değer ve insanlığın onurudur.

 

Bu yıl 1 Mayıs’ı evlerimizde kutlayacağız. 

Salgın riskinin ortadan kalktığı, herkesin işine geri döndüğü günlerin ümidi ile hem ülkemin hem de dünyanın tüm emekçilerini bir kere daha gönülden kutluyorum. "

Başa dön tuşu