GENEL

Emniyette yasak aşk iddiaları! Süleyman Soylu’nun A takımındaki polis kim, istifa etti mi?

Emniyette yasak aşk iddiaları sosyal medyayı salladı. İddiaya göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yasak aşk iddiaları sonrası devreye girdi ve o polisin istifasını istedi. Peki Emniyette yasak aşk iddialarına adı karışan Süleyman Soylu’nun A takımındaki polis kim?

‘Emniyet’te yasak aşk’ tartışması t24 yazarı Tolga Şardan’ın köşe yazısı sonrasında gündeme gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığı yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun A takımında yer alan bir emniyet müdürünün yasak aşk ilişkisinde olduğunu iddia eden Şardan, aynı zamanda o polisin istifa ettiğini de anlatmıştı.

EMNİYETTE YASAK AŞK İDDİASI

t24 yazarı Tolga Şardan geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığı bir yazı ile sosyal medyayı sallamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki merkez karargâhında bir süredir yasak aşk skandalı yaşandığını iddia eden Şardan, taraflardan birinin üst düzey emniyet müdürü, diğerinin ise kadın avukat olduğunu öne sürmüştü.

Söz konusu emniyet müdürünün sıradan bir isim olmadığını ve operasyonel birimin başında olduğunu söyleyen Şardan, bu ismin aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Emniyet’teki A takımında yer aldığını iddia etmişti.

SÜLEYMAN SOYLU DEVREYE GİRDİ

Kadın avukat ve emniyet müdürünün yasak aşkının uzun zamandan beri devam ettiğini belirten Şardan, avukatın evlenmek istediğini ancak emniyet müdürü zaten evli olduğu için bunu kabul etmeyince ilişkinin boyutunun değiştiğini yazdı. Yaşanan bu gelişme üzerine kadın avukatın yaşananları Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimi ile paylaştığını belirten Şardan, olaylar zincirinin ise bu andan itibaren başladığını dile getirdi.

İddiaya göre emniyet yönetimi yasak aşk skandalı ile ilgili İçişleri Bakanı Soylu’ya bilgi verdi. Bunun üzerine Soylu, emniyette yasak aşk skandalına adı karışan polis müdürü ile bizzat görüşme gerçekleştirdi. Özel ekibinden bir polis müdürünün böyle bir skandala karışmasına sinirlenen İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun polis müdüründen istifasını istemesi üzerine müdür görevden ayrıldı.

Polis müdürünün ekibinde bulunmasından dolayı zor durumda kalan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olaydan haberdar olması halinde sorun yaşanacağını belirterek polis müdüründen görevden ayrılması talimatını verdi. Talimat üzerine söz konusu polis müdürü görevden ayrıldı.

Adı emniyette yasak aşk skandalına karışan polis müdürünün ise kimliği açıklanmadı.

Başa dön tuşu