ÜNİVERSİTE

En çok iş imkanı olan bölümler

Üniversite tercihlerine sadece bir gün kaldı ve üniversite adayları tercihlerini yapmadan önce araştırmalarını sıklaştırdı. Tercih işlemleri başlamadan önce en çok iş imkanı olan bölümler yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Üniversitelerde yer alan hangi bölümlerin tercih edilmesi gerektiği ve hangi bölümlerde daha çok iş imkanı olduğu merakla araştırılıyor.

Üniversite tercihlerine sadece bir gün kaldı ve üniversite adayları tercihlerini yapmadan önce araştırmalarını sıklaştırdı. Tercih işlemleri başlamadan önce en çok iş imkanı olan bölümler yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Üniversitelerde yer alan hangi bölümlerin tercih edilmesi gerektiği ve hangi bölümlerde daha çok iş imkanı olduğu merakla araştırılıyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih sürecine çevrildi. Üniversite tercih süreci 27 Temmuz 2022 Çarşamba (yarın) başlıyor. Tercihlerin başlamasına sadece bir gün kalırken üniversite adayları ise en çok iş imkanı olan bölümleri araştırmaya başladı. Sivil havacılık ve sağlık sektörü gibi alanlar en çok tercih edilen bölümler olarak karşımıza çıkıyor. İşte en çok iş imkanı olan bölümler…

2 Yıllık Bölümler Tercih Edilebilir

YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile gözler tercih sürecine çevrildi. 2022 yılında üniversite tercihi yapacak olan üniversite adayları hangi bölümü okumaları gerektiği konusunda detaylı bir araştırmaya başladı. Adaylar, en çok iş imkanı olan bölümleri araştırıyor. İş dünyasında ara eleman ihtiyacını ön lisans programları ile meslek yüksekokulları karşılıyor. Çok sayıda kişi 2 yıllık programlardan mezun olduktan sonra hızlıca iş sahibi olabiliyor. Bu sebeple üniversite adaylarına 2 yıllık ön lisans programlarını tercih etmeleri de öneriliyor. Öte yandan 2 yıllık bölümlerin 4 yıllığa tamamlanması da mümkün.

En Çok İş İmkanı Olan Bölümler

2022 yılının YKS kılavuzunda en çok kontenjan bilgisayar programcılığı bölümüne ayrıldı. Bilgisayar programcılığı için oldukça yüksek bir talep var. En çok tercih edilen ikinci bölüm ise çocuk gelişimi. Üçüncü sırada ise ilk yardım ve acil yardım programı geliyor. İş imkanı en çok olan bölümlerin başında sivil havacılık ve sağlık sektörü gelmektedir. Öte yandan fizyoterapi, özel güvenlik, iş sağlığı ve inşaat teknolojileri gibi bölümler de en çok tercih edilen bölümler arasında yer alıyor.

Kapatılan Bölümler Var

Diğer yandan talebin az olması sebebiyle 2022 yılında kapatılan bölümler de var. 2022 yılında talep az olduğu için kapatılan 2 yıllık bölümler var ancak bu bölümlerin çoğunluğu YKS kılavuzunda yer alan ve uzaktan eğitim olarak verilen açık öğretim programlarıdır.

Başa dön tuşu