GENEL

Enflasyon rakamları açıklandı! Bakan Nebati’den umut veren açıklama

Piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi açıklandı. Enflasyondaki yükseliş durdurulamazken TÜFE’deki değişim 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, önceki yılın ayına göre ise yüzde 80,21 olarak gerçekleşti. Açıklanan veriler kapsamında yıllık enflasyon son 24 yılın zirvesine çıktı. Merakla beklenen enflasyon verilerinin açıklanmasından hemen sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den değerlendirme geldi.

Piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi açıklandı. Enflasyondaki yükseliş durdurulamazken TÜFE’deki değişim 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, önceki yılın ayına göre ise yüzde 80,21 olarak gerçekleşti. Açıklanan veriler kapsamında yıllık enflasyon son 24 yılın zirvesine çıktı. Merakla beklenen enflasyon verilerinin açıklanmasından hemen sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den değerlendirme geldi.Türkiye, enflasyona karşı mücadelesine devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri herkes tarafından büyük bir merakla yakından takip ediliyor. Piyasaların merakla beklediği enflasyon verileri yine TÜİK tarafından açıklandı. Yıllık enflasyon son 24 yılın zirvesine çıkarken Bakan Nebati’den umut veren açıklamalar geldi.

ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

TÜİK, enflasyon verilerini açıkladı. Bu kapsamda TÜFE’deki değişim 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,21 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 54,69 olarak gerçekleşti.

BAKAN NEBATİ’DEN AÇIKLAMA

Piyasaların büyük bir merakla beklediği Ağustos enflasyonu piyasa beklentilerinin altında geldi. Enflasyonda yükseliş durdurulamazken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son enflasyon verilerini değerlendirdi. Bakan Nebati, ‘Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz.’ dedi.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ’

Yatırım ve üretimi durdurmadan enflasyonla mücadelenin devam ettiğini aktaran Bakan Nebati, ‘Politikalarımızı da yatırım ve üretimi teşvik etmekten yana kullanıyoruz. Böylece makine ve teçhizat yatırımları, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemlerine göre yüzde 17,8 artmıştır.’ ifadelerine yer verdi.

 

 

Başa dön tuşu