YAŞAM

Bu yöntemle sadece 1 dakikada ocaklarınız ilk günkü gibi olacak! İşte mucizevi ocak temizleme yöntemi

Mutfak ocaklarını temiz tutmakta zorluk mu yaşıyorsunuz? Kir çok çabuk biriktiği için birçok insan gaz brülörlerini temizlemekten nefret eder. Neyse ki, ocaklarınızı nasıl lekesiz hale getireceğiniz konusunda endişelenmeyi bırakmanız için doğru ipuçlarına ve püf noktalarına sahibiz!

Çarpıcı ve şaşırtıcı ipuçlarımızla, ciddi anlamda uzun süre ovalamak zorunda kalmayacaksınız ve gaz brülörleriniz daha sonra sadece bir anda pırıl pırıl parlayacak! Doğrudan bir numara ile gaz brülörlerinizi kusursuz hale getirme rehberi!

Yiyecekleriniz bile karışık, şık gaz brülörlerinden ve damlayan tavalardan etkilenebilir. Açıkçası, bunun olmasını beklemek istemezsiniz. Ayrıca, gaz brülörlerimizi düzenli olarak hızlı bir şekilde temizlemek elbette bir avantajdır ancak bu durumda bile bir süre ocaklar tanınmayacak hale gelebilir. Peki mutfak ocaklarını kısa sürede nasıl eskisi gibi yapacaksınız? Size onu toplamanın en basit yöntemini göstereceğiz.

OCAKLARI TEMİZLEMEYE BAŞLAYIN

Gaz brülörlerinin bu doğrudan ipucunun farkında olması zor değildir. Ayrıca, bu işi kesinlikle halletmelisin, çünkü buralarda toprağı toplamayı kabul etmek son derece güvensiz olabilir! Açıklamama izin ver… Gaz brülörünün açıklıklarında birikme, toprak ve jetler yakalanır. Gaz verilemez ve hatlarda birikir. Ek olarak, monte edilmiş gaz, tahmin edebileceğiniz gibi, harika bir şekilde yanıcıdır.

Bununla birlikte, gaz brülörlerimizi zaman zaman hızlı bir şekilde temizliyoruz. Hızlı, uykulu bir hareket, etkinlik için değerli hale gelir, ancak bunun üzerine kafa yorabilirsiniz. Bu tatsız gelişmeyi hızlı ve tamamen temizlemenin en etkili yolunu evde bulunan birkaç malzemeden geçiyor.

İŞTE İHTİYACINIZ OLACAK BAZI YAYGIN MUTFAK MALZEMELERİ

Ocakları neden temizlemek istediğinizi bildiğinize göre, gaz brülörlerinizi inanılmaz ve tekrar parlak hale getirmek için gerçekten bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağız. Bunu her ay bir kez yapın ve hepsi inanılmaz olacak. Dahası, en iyi yanı şudur: Bu noktada mutfak dolaplarınızda tüm önemli aile eşyalarına sahip olma şansınız var!

İşte ihtiyacınız olacak bazı yaygın mutfak malzemeleri:

Bulaşık temizleyici

Pop pişirme

Ovma süngeri

Temiz malzemeler (bu eski bir gömlek bile olabilir)

Eski bir diş fırçası

Herhangi bir ataş

Biraz ateşiniz varsa, önce gaz vanasını açmalısınız. Brülör, alevleri yayan bir çömlek kapağına sahiptir.

Kapakların altında, gaz borusunun üstünde brülör kafası bulunur. Brülör kafalarını genellikle örtülmeyecek şekilde yukarı kaldırın. Bu, daha sonra yas tutabileceğiniz herhangi bir sorunu engeller.

Brülör başlıklarını ve brülörleri 30 dakika boyunca pop ve ılık su dolu bir kapta serpin. Ardından, brülör kafalarını ve kapaklarını hoş olmayan bir bulaşık süngeri ile temizleyin. Ulaşılması zor parçalar için, kimyasal ve ılık su karışımı ile karıştırmak için eski bir diş fırçası kullanın.

Port açıklıklarının tıkalı olması durumunda, bunları serbest bırakmak için bir kağıt tutturucu kullanın. Kağıt kesimini düz bir çubuğa yerleştirin ve ince bölümlerden itin. Kir karşı taraftan çıkacaktır.

Metale zarar vermemeniz için kuru olmalıdır. Hatlarınızda yükselme zorunluluğu yoktur.

ELEKTRİKLİ OCAK TEMİZLEME

Elektrikli ocakları da başarıyla temizlemek için ihyacınız olan ürünler şöyle

Mutfak deterjanı

Pişirme kağıdı

Ovma mendili

Mikrofiber havlu

MUTFAK MALZEMELERİNİN TEMİZLENMESİ

Elektrikli ocaklarınız katılaşmış toprakla doluysa, gelişimi yok etmek için brülörleri birkaç dakika açın. Daha sonra soğutun, damlatıcıları ılık, giysi suyuyla yıkayın ve 2 birim kabartma tozu ve 1 birim su karışımıyla mutlaka kapatın. Bu şekilde ocak 15 dakika bırakılmalıdır.

Ocak beklerken enkazı öldürmek için radyatörleri ek doku ile silin. Akış plakasından kabartma tozu karışımını ortadan kaldırın. Yıkamak ve durulamak için yeni köpüklü su kullanılabilir. Şu andan itibaren, kesinlikle tekrar parıldayana kadar mikrofiber bir doku ile onları temizleyebilirsiniz.

Bunu gerçekten önceden bilmeniz gerekir: Elektrikli marş motorunu brülörlerle birlikte sudan uzak tutmalısınız. Ocağın üst tabakasını gevşetmek için nemli bir doku ile temizleyerek ocağı yağdan arındırın. Yağı kesmek için bir mendil ve temizlik maddesi kullanın ve kimyasal gelişmeyi gidermek için yüzeyi nemli bir dokuyla silin.

Herhangi bir katılaşmış yağ için yerel olarak geliştirilmiş hassas pişirme uzmanı karışımına gidebilirsiniz. Ardından, temizleme macununu yüzetin her yerine yayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.

Gazlı veya elektrikli ocağız temizleyerek kendinizi baltalama şansınız varsa, o zaman doğru yapmıyorsunuz demektir.

Başa dön tuşu