SANAT

Erkan Can’dan Düşündüren İtiraf

Usta tiyatrocu Erkan Can hayatıyla ilgili önemli bir itirafta bulundu.

Başarılı usta oyuncu Erkan Can katıldığı festivalde anlattığı hayatına dair bir itirafla pek çok kişiyi anılara ve hayatı sorgulamaya itti.

Son olarak TRT ekranlarında yayınlanan Güven Kıraç ile birlikte yer aldığı Tövbeler Olsun adlı dizide yer alan ve yine yakın dostu Güven Kıraç ile birlikte yaptığı Karavan’da adlı gezi programıyla ekranlara gelen Erkan Can hayatında dair önemli bir itirafta bulundu.

Usta oyuncu Erkan Can, Güven Kıraç ve Yüksel Aksu ile birlikte Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali’ne katıldı. Festival kapsamında düzenlenen Zeytindalı Meydanı’nda söyleşide yer alan Erkan Can, konservatuvara girmesinin hikayesini anlattı.

Erkan Can konservatuvara girmeseydi gemici olacağını açıkladı.

“TRENE YETİŞMESEYDİM..”

Usta oyuncu söyleşide hayatının dönüm noktasını şöyle ifade etti;

“16 yaşında tiyatroya başladım. Başka da bir iş bilmiyorum. Ama öncesinde Bursa’da bir sürü işin kaportacı, torna, döküm, ayakkabı imalatı gibi çıraklığını yaptım. Salep ve turşu sattım. Eğer tiyatrocu olmasaydım, konservatuvarı kazanamasaydım, gemici kağıdımı hazırlatmıştım. Gemici olup gidecektim. Ama son trene yetiştik ve konservatuvara girdim.”

Erkan Can’ın Serdar Akar’ın yönettiği 1998 yapımı Gemide adlı filmde Kaptan İdris karakterini canlandırması da güldüren bir tesadüf oldu.

Başa dön tuşu