GENEL

Erzurum Horasan Devlet Hastanesi’nde kırbaç skandalı

Erzurum Horasan Devlet Hastanesi’ndeki kırbaç skandalı sosyal medyanın gündemine yerleşti. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Rahime Ö.Y.’nin hemşirelere yönelik kullandığı ifadeler tepki topladı. Sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, her bir çalışanlarına iletişim kursu aldıracak kadar hassas oldukları bir konuda böyle bir olay yaşandığı için üzüntü duyduklarını belirtti.

Sağlık çalışanlarına yönelik psikolojik şiddet haberi bu kez de Erzurum’dan geldi. Horasan Devlet Hastanesi’nde hemşirelere uygulanan psikolojik şiddet sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Horasan Devlet Hastanesi’nde görev yaptığını söyleyen bir sağlık çalışanı, ağır şekilde mobbinge uğradıklarını öne sürdü. Sağlık çalışanının psikolojik şiddet iddiasının ardından Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

‘KIRBAÇLAYIN’

Erzurum Horasan Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen mobbing olayı gündem oldu. Bir sosyal medya hesabına gönderilen mesajda olayın detaylarına yer verildi. Hastanenin Sağlık Hizmetleri Müdürü Rahime Ö.Y.’nin pratisyen doktorlara ‘çalıştırıyor musunuz bunları? Çalıştırın ve kırbaçlayın’ diyerek hemşireleri hedef gösterdiği iddia edildi. Oldukça yoğun bir iş temposu olan Acil Servis çalışanları ise kendilerine uygulanan bu psikolojik şiddet karşısında seslerini duyurabilmek için bu mesajı paylaştıklarını ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık çalışanlarının mobbing iddiası büyük ses getirdi ve sosyal medya bu iddialar üzerine adeta ayağa kalktı. Binlerce kişi Mobbinge uğrayan sağlık çalışanlarının sesi oldu. Gelen tepkiler üzerine Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi ve konuyla ilgili açıklama yapıldı. İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, amacı her ne olursa olsun bu şekildeki söylem ve davranışları kabul etmeyeceklerini belirtti ve iç iletişim konusundaki hassasiyetlerini bir kez daha hatırlattı. Her basamaktaki çalışanlarına iletişim kursları aldırdıklarını aktaran Bedir, böyle bir olay yaşandığı için üzüntü duyduklarını belirtti ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri gelmeye devam ederken meslektaşları tarafından psikolojik şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının sesini duyurmak için de sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor. Erzurum’da yaşanan mobbing olayı sonrasında da binlerce sosyal medya kullanıcısı çok sayıda paylaşım yaparak duruma tepkisini dile getirdi.

Başa dön tuşu