GENEL

Erzurum’da şiddetli deprem! AFAD son dakika depremler

AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasında Erzurum’un Çat ilçesinde şiddeti 4,9 olan bir deprem meydana geldiği bildirildi. Merkez üssü Çat ilçesi olan 4,9 şiddetindeki depremin çevre il ve ilçelerden de hissedildiği öğrenildi. AFAD, depremle ilgili yaptığı son bilgilendirmede olumsuz bir ihbar yapılmadığını aktardı.

Erzurum’un Çat ilçesinde şiddeti 4,9 olan bir deprem medyana geldi. Saat 23.30 sularında meydana gelen sarsıntıyla ilgili AFAD’dan son dakika bilgilendirmesi yapıldı. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremle ilgili Erzurum Valisi Okay Memiş’ten yapılan açıklamada ise can ve mal kaybının olmadığı bilgisine yer verildi.

DEPREMİN ŞİDDETİ 4,9

AFAD, merkez üssü Erzurum’un Çat ilçesi olan 4,9 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 23.30 sularında meydana gelen deprem yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı. Sarsıntının Bingöl merkez ve Çat ilçesine sınırı olan Karlıova ilçesinde şiddetli şekilde hissedildiği bilgisi paylaşıldı.

VATANDAŞLAR KENDİNİ DIŞARI ATTI

Merkez üssü Çat ilçesi olan Erzurum depremi vatandaşlara büyük korku ve panik yaşattı. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin ardından vatandaşlar kendilerini korku ve panik içerisinde dışarı attı.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Erzurum’da meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan AFAD, ‘Geçmiş olsun Erzurum. Çat ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbar bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

ERZURUM VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Meydana gelen depremle ilgili bir açıklama da Erzurum Valisi Okay Memiş’ten geldi. Sarsıntının il merkezinde çok hissedilmediğini aktaran Vali Memiş, ‘Deprem Çat ilçesinde daha çok hissedildi. Jandarmamız, AFAD ekiplerimiz, köy muhtarımızla irtibatta. Erzurum genelinde şu anlık olumsuz bir durum bulunmuyor.’ dedi.

BİNGÖL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Çat ilçesinde yaşanan 4,9 şiddetindeki depremi en çok hisseden illerden biri olan Bingöl’de de vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı. Depremle ilgili açıklama yapan Bingöl Valiliği, ‘Saat 23.30’da merkez üssü Erzurum Çat olan ve il merkezimizde hissedilen 4,9 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.’ ifadelerine yer verdi.

 

Başa dön tuşu