GENEL

Esendemir ATA’mızı 83 yıldır bitmeyen saygıyla anıyoruz

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, 10 Kasım günü saat dokuzu beş geçe dünyaya gözlerini kapatan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 83 yıldır hiç bitmeyen bir saygıyla andıklarını söyledi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Esendemir, aradan 83 yıl geçmesine rağmen Atatürk’ün hâlâ özlemle aranan lider olduğunu vurguladı.

Esendemir, “Her 10 Kasım’da saat 09.05’te Türkiye dimdik ayakta. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83. yılında yine saygıyla anıyoruz. Atatürk, bir kurtuluş destanının en büyük kahramanı olarak sadece tarih sayfalarının derinliklerinde değil yüce Türk milletinin kalbindeki çiçek bahçesindedir. Bilinmelidir ki, Atatürk’e olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecek ve hiçbir zaman bitmeyecektir.” dedi

Atatürk’ün varlığını bu topraklarda yaşayan insanların geleceğine adayarak, kendi kişisel yaşamından fedakârlık yaptığını vurgulayan Başkan Esendemir, şöyle devam etti: 

“Atatürk’ün vefatının üzerinden 83 yıl geçmesine rağmen ilk günkü özlemle anılması onun ne kadar büyük lider olduğunu gözler önüne seriyor. İlkokullardan üniversitelere kadar her yerde Atatürk’e olan saygı ve sevgi dile getiriliyor. Özel programlar yapılıyor. Saat dokuzu beş geçe Türkiye’de hayat duruyor ve büyük önderimize olan saygı duruşu yerine getiriliyor. Cumhuriyet kurulduğu günden bu güne kadar ülkemize kazandırdığı değerlerden dolayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borçluyuz. Atatürk’ün emanetlerini emanetimiz bilerek sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam ediyoruz. 

83 bitmeyen saygımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaşadıkça bundan sonra da bitmeyecektir.”

 

YÖNETİM KURULU

Başa dön tuşu