YAŞAM

Evde ağda yaparken kaçınmanız gereken 5 hata

Hepimiz ağdanın diğer tüy dökücü prosedürlerden tartışmasız daha iyi olduğunu biliyoruz. Epilasyonun en etkili ve uzun ömürlü şekli ağdadır. Biosoft’un Kurucusu Rayed Merchant, “Epilasyon için ağda, en iyi sonuçları elde etmek için uygun teknik gerektirir. Bir profesyonel tarafından ağdalanırken endişelenecek bir şey yoktur; Ancak evde ağda yaparken biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor.”

Evde ağda yaparken en sık yaptığımız hataların bir listesi ve bunlardan nasıl kaçınılacağına dair tavsiyeler aşağıda listelenmiştir.

Cildinizi Doğru Hazırlamamak

Cildinizi eşit ve pürüzsüz bir ağdaya hazırlamak çok önemlidir. Herhangi bir kiri, ter veya pislikten kurtulmak için cildinizi nemli bir havlu veya mendille silerek temizleyin. Ardından cildi bir havluyla kurulayın. Ağda öncesi kremler veya jeller cildinizi nemli tutar ve ağdadan sonra kurumasını veya aşırı dökülmesini engeller. Ağda işleminden önce cildinize bol miktarda talk pudrası uygulamak, aynı zamanda pürüzsüz ve yakın bir tüy alma deneyimini garanti eder.

Aşırı Ağda Kullanımı

Ağda işlemi sırasında cildinizin her bölgesine çok küçük bir ağda tabakası uygulamak yeterlidir. Saçınız ince ağda tabakası tarafından yerinde tutulur ve yapışması sayesinde kolayca çıkarılabilir. Çok fazla ağda uygularsanız, saçlar düzensiz çıkacaktır. Ek olarak, cildinizde mumsu kalıntılar bırakabilir. Bu durumda yapılacak en iyi hareket, ince bir balmumu kaplaması yaymaktır. Üzerine taze bir ağda şeridi yerleştirin, hafifçe tekrar ısıtın, ardından ağda kalıntısını çıkarmak için hızlıca çekin. Kalın balmumu katmanları uygulamak gereksiz ağda sıvısını boşa harcar.

Sıvı Ağdayı Doğru Sıcaklığa Getirmemek

Ağdayı doğru sıcaklığa getirmek, ağda epilasyon sürecindeki en önemli adımlardan biridir. Ağdanın sıcaklığı, tüylerin ne kadar etkili bir şekilde alındığıyla doğrudan ilişkilidir. Uygulandığında, çok soğuk olan ağda topaklanır ve cilde etkili bir şekilde yapışmaz. Ağda çok sıcaksa, cildinizi yakma riskiniz vardır. Ağdayı cildinize uygulamadan önce bunu önlemek için 5-7 dakika oda sıcaklığına getirin. Dokunun cilde uygulanmasının kolay olduğundan ve karamel benzeri bir kıvamda olduğundan emin olun.

Açık Yaralara Ağda Uygulaması

Taze veya açık ya da morarmış kesiklerin üzerine ağda yapmamalısınız. Sıcak ağda bir çekme hareketiyle çekildiğinde derinin hasarlı bölgesi çok daha fazla bozulur. Daha fazla hasarı önlemek için etrafı ağdalamadan önce yaranın iyileşmesini beklemek en iyisidir.

Yeterince Hızlı Olmamak

Kendiniz ağda yaparken, cezbedici şey ağdayı yavaşça çıkarmaktır. Ağda şeridi kademeli olarak çıkarılır ve daha az ağrılı olduğu görünümü verilir. Durum bu değil. Şeridi hızlı ve etkili bir şekilde çektiğinizden emin olmanız önemlidir. Bunu yaparak, ağrı minimumda tutulacak ve saçlar düzgün bir şekilde alınacaktır.

Başa dön tuşu