EKONOMİ

Evde Sarma İşi

Ev hanımlarının ek gelir elde edebilmek için yaptıkları işlerden birisi olan evde sarma işi, gün geçtikçe birçok kişi tarafından tercih edilen işler arasında yerini almaktadır. Zahmetli olan bu iş, pek çok ev hanımı tarafından kabul görmektedir. Sarmalar, lokantalara, kafelere ve pastanelere satılabilmektedir.

Sarmayı yapmadan önce müşteri bulmak önemlidir. Belli bir şekilde belli sayıda anlaşma yapılmalı ve buna göre kişi kendini bilerek bu işe başlamalıdır.

Ancak bu işin devamlı olabilmesi için de kullanılan malzemenin kaliteli olması gerekmektedir. Kullanılan pirinçten, baharata kadar kaliteli malzeme seçimi, direkt olarak sarmanın da lezzetini arttıracaktır.
Sarma işinin zor olmasından dolayı teknolojinin ilerlemesi ile birlikte çıkan makineler, sarma işini de kolaylaştıran unsurlardandır. Makine ile yapamayan ev hanımları zaman geçtikçe, işe alışarak daha hızlı bir şekilde üretimi sağlayacaklardır.

Bunun dışında bu işi bireysel olarak yapmak istemeyen kişiler de, bir firma gibi yer ile de anlaşabilirler. Buna göre verilen ücret de farklılık gösterecektir.
Köy ortamlarında da çoğunluk gösteren ve imece usulu de yapılabilen sarmalar sayesinde ev hanımları bu sarmaları belirli yerlere satarak ek kazanç sağlamaktadırlar. Bu işin sermaye gerektirmemesi de tercih etmeyi sağlayan diğer bir unsurdur.

Bunun dışında reklam yapmak da oldukça önem taşımaktadır. Sosyal paylaşım siteleri kullanılarak ya da internetten site açılarak, reklam yapılması sağlanabilmektedir. Arkadaş ortamlarında da kulaktan kulağa yöntemiyle de reklam sağlanabilir. Üretimde bir sorun yoksa ve satış arttırmak isteniyorsa, diğer satılacak yer ise gün yapan ev hanımlarıdır. Ev hanımları her ay komşuları, arkadaşları ya da akrabalı arasında gün düzenlemektedirler. Bu günlerde diğer yiyeceklerden sarmaya vakit ayırmak pek mümkün olmayabilmektedir. Misafirlerine sarma çıkarmak isteyen ama yapma vakti bulamayan ev hanımları, evde sarma işi yapan hanımlardan aralarında belirledikleri bir miktarda satın alabilmektedirler. Bu sayede o güne katılan hanımlar hem sarmaların tadına bakacaklar hem de beğenirlerse numaranızı isteyebileceklerdir. Böylece birçok kişi müşteriniz olabilecektir.
Ayrıca sadece yaprak değil lahana da sararsanız, çeşidinizi arttırmış olacaksınız. Çeşit ile beraber müşteri sayısında da artış sağlanabilecektir.

Başa dön tuşu