GENEL

Eylül ayı enflasyon beklentisi açıklandı

Eylül ayı enflasyon beklentisi açıklandı. AA Finans Enflasyon Beklentisi Anketi’ne katılan ekonomistler, TÜFE hakkında görüşlerini bildirdi. Ekonomistlerin anket sonuçlarına göre Tüketici Fiyat Endeksi’nde yüzde 3,53 artış bekleniyor. Ekonomistlerin görüşleri kapsamında açıklanan bu anket verilerinden edinilen bilgilere göre Eylül ayında TÜFE’de artış bekleniyor.

Eylül ayının son gününde gözler enflasyon beklentisine çevrildi. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi ekonomistlerin görüşleri doğrultusunda açıklandı. Anket sonuçlarına göre Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nde yüzde 3,53 artış bekleniyor. En düşük enflasyon beklentisi ise yüzde 2,15 olarak açıklandı.

EN YÜKSEK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 4,50

Eylül ayı enflasyon verileri 3 Ekim 2022 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak. Eylül ayının son gününde gözler enflasyon beklentisine çevrildi. AA Finans’ın Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, Tüketici Fiyat Endeksi hakkındaki görüşlerini bildirdi. Beklenti anketine toplamda 15 ekonomist katıldı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin Eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,53 olarak kayıtlara geçti. Ekonomistlerin Eylül ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,15, en yüksek ise yüzde 4,50 aralığında oldu.

YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ

Eylül ayı enflasyon verileri henüz açıklanmadı. Ekonomistlerin Eylül ayı için enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre bir önceki ay yüzde 80,21 olarak kayıtlara geçen yıllık enflasyonun Eylül ayında yüzde 84,26’ya yükselmesi bekleniyor. Tüketici Fiyat Endeksi ise Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46 artış yaşamıştı. Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 72,35’ten yüzde 73,88’e yükseldi. Şimdi gözler TÜİK tarafından 3 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak Eyül ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

Başa dön tuşu