GENEL

FIAB’tan Adana’ya 3 yıldızlı ödül

Türkiye Fotoğraf Sanat Federasyonu (FIAB) tarafından Adana Rotary Kulübü’ne 16 yıldır Adana Rotary Kulübü Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nı düzenledikleri için 3 yıldızla ödüllendirdi.

Türkiye Fotoğraf Sanat Federasyonu (FIAB) Temsilcisi Alperen Akarman,

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği’nde düzenlenen törende ödülü Kulüp Başkanı Yaşar Yiğit’e takdim etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Kurucu Başkanı Haluk Uygur, “Hem Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu hem de Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu bir yarışmayı sürekli ve düzenli ve eksiksiz, hatasız yapan kurumlara 5 yılda bir yıldız 10 yılda iki yıldız, 15 yılda üç yıldız ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu da 20 yılda 3 yıldız vererek akredite eder. Yani buna güvenin demektir. Türkiye’de şuan üç yıldızı hak eden ilk kurum olacağız. Bu Rotary Kulübü’nün başarısı, tabi Mersin Fotoğraf Derneği de son 3 yıldır destek oluyor” dedi.

Adana Rotary Kulübü Başkanı Yaşar Yiğit, Adana’da, Türkiye’de ve Dünya’da fotoğraf sanatını desteklemek için yaklaşık 16 yıldır aralıksız bu yarışmayı desteklediklerini belirterek, “Biz Rotary Kulüplerinde her sene sadece 1 yıl başkanlık yaparız. Bu yarışma projesini adeta bir bayrak yarışı gibi elden ele ulaştırır ve gelecek dönem başkanları da bellidir, bu başkanlarımızda bu yarışmayı bir hevesle, istekle devam ettirir. Bu açıdan geçmiş dönem başkanlarıma, kurucu Başkanımız ve bu projenin başlatıcısı Ahmet İhsan Çay’a ve bize 16 yıldır destek veren Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği’ne teşekkür ederim. Fotoğrafı ve sanatçılarına bu yarışmaya ilgi göstermeye davet ediyorum” dedi.

Yiğit, bu seneki fotoğraf yarışmasına 33 ülkeden 443 yarışmacının 1728 fotoğraf katıldığını, 12 tanesine ödül verdiklerin ve 104 tanesini de sergilediklerini sözlerine ekledi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Tansu Hastürk ise, “Altınoran Sanat Akademisi bu sene 13. Sanat Günleri kapsamında aynı zamanda 16.sı yapılan Adana Uluslararası Rotary Fotoğraf Yarışmasının organizatörlüğünü büyük bir gururla üstlendik ve en iyi bir şekilde de yapmaya çalıştık. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.  Bu sene sondan bir önceki etkinliğimiz. Mayıs ayının 16’sında da Hakan Çapkın’ın İllüstrasyon tekniğinin resme uygulanması başlığında bir sergimiz olacak” dedi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Alperen Akarman da, “Bu ödülü vermek bana kısmet oldu ve gurur duydum. İlk defa 3 yıldız verdiğimiz bir etkinlik oluyor. Altınoran ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Adana Rotary Kulübü’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Rotary Kulübü Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nı başlatan Ahmet İhsan Çay, mevcut Başkan Yaşar Yiğit’e hitaben yaptığı konuşmada, 16 yıl önce başlayan Adana Rotary Kulübü projesi devam ettiğini kaydederek, “Bize verilen ödül üç yıldızlı. Bu üç yıldızda 15 köşe var ve her bir köşe bir başkanı ifade ediyor. Toplamında üç yıldızlı yüzbaşılığı da sen terfi ediyorsun” diye konuştu.

CHP Adana eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de, “16 yıl önce bu projenin başlamasını çok iyi hatırlıyorum, Tabi burada kurumlar anılıyor ama gerçekten burada emek veren iki insan var, Haluk Uygur ve Ahmet İhsan Çay. Onlara ve Rotary Kulübün tüm başkanlarına teşekkür ediyorum. İlk başladığımız zaman fotoğrafların postayla gönderilmesi, onların geri iade edilmesi, onların ücretleri, tasnifi inanılmaz zor ve yorucu, ekonomik olarak da çok büyük özverilerle bu günlere gelindi. Rotary Kulübü’nün prestij duyduğu bir projedir” dedi.

Daha sonra yarışmada ödül alanlara teşekkür belgeleri ve ödülleri verildi.

Başa dön tuşu