GENEL

FIRINCILARIMIZ MAĞDUR OLMAMALI

Oda olarak üyelerimizin ve ülke ekonomimizin önündeki sorunları aşmak için gösterilen çabayı her sektör için titizlikle yürüttüklerini ifade eden Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Fırıncılarımızın sorunlarını çözmek için masaya yatırılan Suriye ekmeğinin neden olduğu, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı haksız rekabetin ve  fırıncı esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi için atılan adımların destekçisiyiz'' dedi.

 

Menevşe konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Valimiz Sn. Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda odamıza kayıtlı fırıncı esnafımızın sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırıldı. ESOB Başkanı Sn. Nihat Sözütek ile bu konuları sürekli istişare ediyor ve üyelerimizin sorunlarına ortak çözümler arıyoruz. Bu konulara büyük önem gösteren Sn. Valimize de özellikle teşekkür ediyoruz. 

Son yıllarda Suriyeli misafirlerimizin özellikle sağlıksız koşullarda üretim ve satışını yaptığı Suriye ekmeğinin neden olduğu mağduriyet, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı fırıncı esnafımızın karşı karşıya kaldığı haksız rekabetin önüne mutlaka geçilmelidir. Bu konuda büyük çaba sarf eden 46. Grup Meslek Komite Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz Mehmet Haştaş ve Yusuf Koçaklı'nın girişimleri neticesinde ilgili kurumların Sn. Valimizin talimatlarıyla denetimlerini arttırarak, gerekli yaptırım uygulamalarını hızlandıracağından ve sorunun hızla çözüleceğinden hiç şüphemiz yoktur'' açıklamasını yaptı.

ATO Başkanı Menevşe, ''Ceyhan ilçemiz ile, Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi komşu illerde üretilen ve ilimizde satışı yapılan Suriye ekmeğinin Adana'ya girişi ve satışının engellenmesi de büyük önem arz etmektedir. Bu konuda da yoğun denetim talimatı veren Sn. Valimize, gerekli çalışmaları hızla başlatan tüm kurum ve kuruluş yetkililerine fırıncılarımız adına duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederim''dedi.

 

Başa dön tuşu