GENEL

CHP’li Gürsel Tekin’den İYİ Parti’ye zehir zemberek sözler

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda ‘’HDP’ye bakanlık verilebilir’’ sözleriyle gündem olan ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu konuyla ilgili İYİ Parti cephesinden gelen tepkilere sert çıktı. İYİ Parti’nin ‘’HDP’ye bakanlık verilebilir’’ açıklamasına verdiği tepki üzerinden açıklamalarda bulunan Tekin, ‘Süreç sağlıklı gitsin diye susuyoruz ama koyun değiliz’ dedi.

HDP’ye bakanlık tartışması devam ediyor. 6’lı masanın gündemine oturan bakanlık tartışması CHP ve İYİ Parti arasındaki tansiyonu yükseltti. ‘’HDP’ye bakanlık verilebilir’’ açıklamasında bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’den İYİ Parti’ye yönelik yeni bir eleştiri geldi. İYİ Parti, Tekin’in bakanlık açıklamasına tepki göstermiş ve net konuşmuştu CHP ise ‘’Gürsel Tekin’in kendi açıklamalarıdır’’ ifadelerinde bulunmuştu. Tekin, bu konu üzerinden İYİ Parti’yi sert sözlerle eleştirdi.

CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN’DEN İYİ PARTİ’YE SERT SÖZLER

CHP Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçtiğimiz günlerde ‘’HDP’ye bakanlık verilebilir’’ çıkışıyla gündem olmuş ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Tekin’in bu açıklamalarına 6’lı masadan İYİ Parti karşı çıkmış ve net bir şekilde tavrını ortaya koymuştu. İYİ Parti, ‘’HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada HDP olmaz’’ sözleriyle Tekin’in bakanlık çıkışına son noktayı koymuştu. Bunun üzerine yeni bir açıklama yapan CHP’li Tekin, HDP’li başkanvekilinin de olduğu oylamayı hatırlatarak ‘’HDP’ye meclis başkanlığı veriyorsunuz, bakanlığa gelince mi iş değişiyor. Başkanlık, bakanlıktan daha mı küçük bir makam. Süreç sağlıklı gitsin diye susuyoruz ama koyun değiliz.’ ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN HDP RESTİ

CHP’li Gürsel Tekin’in ‘’HDP’ye bakanlık verilebilir’’ açıklaması CHP ve İYİ Parti arasında tansiyonu yükseltmişti. Konuyla ilgili gözlerin çevrildiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘’HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı.’ demişti.

 

Başa dön tuşu