YÜREĞİR

FENOMENLER MİSİS’İ GEZDİ

Misis'in 7 bin yıldan bu yana kesintisiz yaşamın sürdüğü dünyanın ender merkezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Kocaispir ''Türkiye'de ve dünyada farklı tarihi kentler var. Belli dönemlerde yaşam olmuş. Misis'te ise 7 bin yıldır kesintisiz yaşam sürüyor. Lokman Hekim'in 'Ölümsüzlük İksiri'ni düşürdüğü rivayet edilen köprü burada. Misis Köprüsü ve Taşköprü olmadan doğudan, batıya geçmek mümkün değil. Misis çok önemli bir geçiş noktası. Misis'te bulunan tarihi dokuların özgün yapısı korunarak çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Buranın Adana,  ülke kültürü ve turizmi içerisinde hak ettiği yeri alması için çalışıyoruz.'' dedi

Misis'te sosyal medya fenomenlerine sıkma, börek ve deri yayıktan ayran ikram edildi. Geziye İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de katıldı. 

Misis'in Adana ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ''Misis'te arkeolojik kazılar 2012 yılından bu yana Yüreğir Belediyesi koordinatörlüğünde, Adana Arkeoloji Müzesi Başkanlığı'nda, Roma İtalyan Uluslararası Araştırma Merkezi ve Pisa Üniversitesi işbirliğinde devam ediyor. Roma dönemine ait 2 adet su değirmeni, kervansaray restorasyonu çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. 7 bin yıllık kesintisiz yaşamın sürdüğü Misis önemli bir turizm merkezi olacaktır.'' diyerek Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen sosyal medya fenomenlerine Misis'i anlattı.

Ülkemizin her tarafının ayrı güzelliği, en büyük zenginliğimizin ise insan kaynağı olduğunu belirten Başkan Kocaispir ''Birbirini seven, mutlu ve her kritik dönemde sıkı sıkı kenetlenen bir toplumuz. Bu birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Şuan her mevsimi ayrı güzel olan bir bölgedeyiz. Sizler etki alanı geniş insanlarsınız. Bölgemizin güzelliklerini herkese anlatabilirisiniz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu