GENEL

Gaflet değil dalalet

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak, geçtiğimiz Cuma günü Hacı Bayram Veli Camii’nde temsili Cuma namazı kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın hutbesinde eşcinsellik, zina, gayrı meşru hayat ve her türlü fuhşiyatı yasaklayan Allah’ın emirlerini hatırlatmasından rahatsız olarak Prof. Dr. Erbaş’ı eleştirenleri kınadı. 

Kavak, konuyla ilgi açıklamasında şunları söyledi:    

“Değerli hocamız hutbesinin bir bölümünde İslam’da korunması esas olan beş temel meseleyi hatırlatarak, “Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım” çağrısında bulunmuş; eşcinsellik, zina, gayrı meşru hayat ve her türlü fuhşiyatın toplumlarda çeşitli sorunlara yol açtığına değinmiş ve “Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim." ifadelerini kullanarak erdemli bir öğütte bulunmuştur. İslam, tarihin tozlu sayfalarında yer alan kısık sesler değil, aksine evrensel değerleriyle asırları kucaklayan ve her çağa seslenen ve tarihe yön veren bir dindir. Allah’ın hükümlerini bugün insanlara bildirmek ise suç değil, aksine bütün Müslümanların üzerine düşen ilahi bir sorumluluktur.

Bu alanın en yetkili kişisi olarak Sayın Erbaş’ın, Müslümanlara ve aslında tüm insanlığa yönelik olarak yaptığı açıklamayı destekliyor; karşı duruş sergileyerek, mesnetsiz şekilde toplumda infial oluşturma çabasında olan kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz.”

 

Başa dön tuşu