GENEL

Gaziantep’te Suriyeliler diş teknisyenine satırla saldırdı

Gaziantep’te Suriyelilerin karıştığı park kavgası sosyal medyanın gündemine yerleşti. Suriyeli bir grubun otomobili ağız ve diş sağlığı kliniği önüne park etmesinin ardından kavga çıktı. Klinik çalışanları dışarı çıkarak Suriyeli gruptan araçlarını park ettikleri yerden çekmesini istedi. Bu anlarda çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken Suriyelilerin et satırıyla saldırdığı iddia edilen diş teknisyeni Hamit Yıldız, yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep’te yaşanan kavga sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Bir grup Suriyeli mültecinin karıştığı kavgada diş teknisyeni Hamit Yıldız yaralandı. Otomobillerini park ettikleri yerden çekmeleri konusunda uyarılan Suriyelilerin diş teknisyeni Hamit Yıldız’a et satırıyla saldırdığı ve yaraladığı iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Hamit Yıldız, yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

POLİS ŞÜPHELİLERİ ARIYOR

Olay, Gaziantep’te Eyüpoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Suriyeli bir grubun ağız ve diş sağlığı kliniği önüne park ettiği otomobil kavgaya sebep oldu. Klinik çalışanları dışarı çıkarak Suriyelileri otomobili park ettikleri yerden çekmeleri konusunda uyardı. Bu sırada çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Suriyelilerin et satırıyla saldırdığı iddia edilen diş teknisyeni Hamit Yıldız’ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olayın ardından klinik sahiplerinin yakınları otomobile zarar verdi. Polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Gaziantep’te Suriyelilerin karıştığı kavgayla ilgili sosyal medyada çok sayıda iddia ortaya atılırken Gaziantep Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Gaziantep Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ‘Bazı sosyal medya mecralarında ilimizde Suriyeli bir sığınmacının tartıştığı bir Türk eczacının kolunu satırla vurarak kopardığına dair iddialar yer alması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Bugün saat 15.00 sularında Şahinbey ilçesinde bir diş polikliniği önünde aynı binada oturan kişiler arasında binanın park alanı nedeniyle tartışma yaşanmıştır. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde diş teknisyeni olan bir vatandaş, kimlikleri tespit edilen Suriye uyruklu 3 şüpheli tarafından kesici alet ile sağ el kısmından hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralanan hemşehrimiz evde istirahat etmektedir ve Valimiz tarafından telefonla aranarak olay hakkında bilgi alınmış, ilçe Kaymakamı tarafından evinde ziyaret edilmiştir. Tedavi süreci Valiliğimiz tarafından takip edilmektedir. Adli süreç devam etmektedir.’ denildi.

Başa dön tuşu