GENEL

Gaziler onur anıtlarımızdır

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele ve terörle mücadele gazilerini şükranlara anarak, “Gazilerimiz Türkiye’nin onur anıtlarıdır”
 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Esendemir, “Dün olduğu gibi bu günde aziz vatanımızın birliği ve beraberliği için canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. “Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim. Ama vatanım olmadan yaşayamam." diyen gazilerimize minnettarız. “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek, yüce Türk Milletinin azim ve kararlılığını gösteren Atatürk’ün izinden giden gazilerimiz bulunduğu her ortamda kahramanlık öyküleri yazmış ve bir Türk’ün dünyaya bedel olduğunu göstermiştir.” dedi
 

Esendemir, şunları kaydetti: “Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde gazilerimizin yaptığı fedakârlığı daha iyi anlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki sınır karakollarında sarsılmaz dağ gibi duran Mehmetçiklerimiz huzurlu ülkemizin mimarlarıdır. Türk tarihine altın harflerle adını yazdırmış Mehmetçiklerimizden şehit olanları rahmetle anıyoruz. Varlığımızı şehit ve gazilerimizin varlığına borçlu olduğumuzu biliyoruz. Bu yönüyle 19 Eylül Gaziler Günü kutluyor, başta büyük önder Atatürk olmak üzere ebedi aleme göçenlere rahmet, yaşayanlara da sağlıklı ömürler diliyoruz.”

 
 

Başa dön tuşu