ÜNİVERSİTE

Geleceğin Hemşireleri Formalarını Giydi

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Neslihan Boyan, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evşen Nazik, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Hemşirelik Bölümü’nü birinci sırada kazanan Selin Tekin’in konuşması ile devam etti.

 

Prof. Dr. Nazik, hemşirelik mesleğinin kutsallığından söz etti. Dekan Prof. Dr. Boyan da, hemşireliğin yaşama, canlıya, insana özel olarak ’CAN’a saygıyla başladığına dikkati çekerek, formanın mesleki ve etik değerlerin, saygınlığın, profesyonelliğin sembolü olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Yılmaz, “Hemşirenin Eğitiminde Klinik Beceri Yetkinliği Kazanması Çok Önemlidir”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ise, Hemşirenin eğitiminde klinik beceri yetkinliği kazanmasının çok önemli olduğunu ifade etti. “Öğrenme sürecine ne kadar çok dâhil olursanız o derece başarılı olursunuz.” diyen Prof. Dr. Yılmaz, “Siz değerli öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi için uygulama eğitimlerinde her beceriyi yılmadan, gerekirse defalarca tekrarlayarak tam yetkinlik kazanana kadar yapmanızı öneririm. Bu süreçte eğitiminizin en iyi şekilde devam etmesi ve donanımlı birer hemşire olarak yetişmeniz için gerekli tüm desteği sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Hemşirelere Kimlikleri Takıldı

Konuşmaların ardından başta, lisans yerleştirme sınavında ilk üçe giren öğrenciler olmak üzere törene katılan tüm 1. sınıf öğrencilerine kimlikleri takıldı. Forma giyme töreni birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Başa dön tuşu