SPOR

“Gençliğe Açtığımız Kollarımız Kupalarla Doldu”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYE

Adana’nın Seyhan ilçe Belediyesi’ne bağlı Seyhan Belediyespor Kulübü 16 farklı branşta başarıdan başarıya koşuyor. Spora sadece futbol veya tek bir branş olarak bakmayan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, amatör sporun her kademesini destekliyor. Bu desteğin karşılığı olarak Türkiye’nin en başarılı 5 amatör sporun kulübünden biri olan Seyhan Belediyespor 2015-2016 sezonunun toplam 30 kupa ve 122 madalya ile tamamladı. Seyhan Belediyespor’un bu başarısı herkes tarafından konuşulurken Başkan Karalar’ın verdiği destek sayesinde kazanılan başarılar diğer belediyelere de örnek teşkil edecek.

BAŞARI BAŞKAN KARALAR İLE GELDİ

2015-2016 sezonunu başarılı bir şekilde bitiren Seyhan Belediyespor ulusal ve uluslar arası dereceler de elde etti. Alınan kupalar arasında U-19 Türkiye 2’nciliği, Futsal Türkiye 3’lüğü, Taekwondo Türkiye 3’cülüğü, Kick Boks Türkiye Şampiyonluğu, Taekwondo Akdeniz Bölge 1’inciliği, Tenis Türkiye 1’inciliği, Voleybol final grubu birinciliği ve 4 ayrı kategoride atletizm bölgesel kros liginde Akdeniz 2’nciliği aldı.

Seyhan Belediyespor 2015-2016 sezonunu Futbolda 7 Kupa, Hentbol 2, Voleybol’da 7, Atletizm’de 5, Tenis’te 3 Taekwondo’da 2, wu-shu 2 ve Kick Boks’ta 2 kupa var.

SPORCU BAŞKAN SPORTİF SEYHAN

Spora sadece futbol olarak bakmadıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sporun her branşını desteklediklerini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur’ ile ‘Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim’ sözlerini hatırlatarak zeki, çevik ve aynı zamanda karakterli insanlar yetiştirmenin yolunun spordan geçtiğini söyledi.

Seyhan Belediyespor’un büyük başarılar elde etmesinin ve sezonu çok sayıda kupa ve madalya ile tamamlamasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Karalar, spora destek vererek gençleri uyuşturucu illetinden de uzak tutma çalıştıklarını söyledi. Başkan Karalar, “Bizler özellikle amatör spora ve sporcuya destek veriyoruz. Şehrimizin takımlarının daha iyi yerlere gelebilmesi için alt yapının çok önemi var. Bizim burada yetiştirdiğimiz sporcular bizleri sadece ulusal anlamda değil uluslararası yarışmalarda da temsil ediyor. Çağımızın illeti şüphesiz uyuşturucu! Gençlerimizi uyuşturucu illetinden kurtarmak bu beladan uzak tutmak için spora önem veriyoruz. Onları spora yönlendirirsek bu beladan kurtarabiliriz. Çünkü spor uyutucunun panzehiridir. Spor yapan insan bu illete bulaşmaz. Kentimizdeki uyuşturucu kullanım oranı diğer illere göre çok fazla bunu düşürmek için yeni tesisler açıyor amatör sporu destekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu