SİYASET

GÖÇ İDARESİNDE GÖREV YAPAN PERSONEL

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde taşrada görev yapan personelin sorunlarını, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

Koncuk, “6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda belirtilen düzensiz göç ve sınır dışı işlemlerinde hizmetin devamı için mesai merhumu olmaksızın 24 saat esasına göre İl Göç İdaresi Müdürlüklerinde irtibat nöbetçisi tanımı ile nöbet sistemi kurulmuştur. Memurların çalışma süreleri 657 sayılı Kanunun 99’uncu maddesinde belirlenirken, İl Göç İdaresi Müdürlüklerinde nöbet sisteminin hangi kanun ve yönetmeliğe dayanarak oluşturulduğunun izaha muhtaç olduğunu, burada uygulanan nöbet sisteminde; nöbet sisteminin, irtibat nöbetçisinin tanımı ve nöbet sisteminin mesai saatleri haricinde nasıl uygulanacağı neden belirtilmemiştir? Ayrıca görevde yükselme sınavına tabi olabilmesi için norm kadroda yeni bir düzenleme yapılacak mıdır?” dedi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “İçişleri Bakanlığı 2019/5 sayılı Genelgesinde düzensiz göçmenlerin iş ve işlemlerinin yerine getirilmesinde çalışma ve iş birliği esaslarını düzenleyen uygulama talimatının 4’üncü maddesinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından gerekli idari kararların 48 saat içinde alınacağı, 48 saat sürenin kolluğun yabancılar hakkında yaptığı işlem evraklarını fiziki ortamda teslim ettiği andan itibaren başlayacağı belirtilmiştir. Kolluk kuvvetleri 24 saat esasına göre görev yapmakta olup kendi kanun ve yönetmeliklerinde çalışma usulleri belirtilmiştir.

Ancak 24 saat esasına göre görev yapılması istenilen İl Göç İdaresi Müdürlüğünde çalışan personel için mesai saatleri harici, hafta sonları ve resmî tatillerde yapmış olduğu fazla çalışma saatlerinin karşılığını nasıl alacakları belirtilmemiştir. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde taşrada görev yapan personel yaşadıkları belirsizlikler nedeniyle birtakım sorunlarla karşı karşıya kalmıştır.” diyerek Göç İdaresi Genel Müdürlüğü çalışanlarının yaşadıkları mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerektiğini belirtti.

Başa dön tuşu