SAĞLIK

Gözlerdeki Yorgunluk Kırışıklık Göz Altı Morlukları ve Çökükler Nasıl Giderilir?

Yaşlandıkça artan göz kırışıklıkları, gözlerde yorgun ifade, göz altı morlukları ve göz altı çökmeleri için çözüm bulundu!

Gözler bir yüze en belirgin ifadeyi veren organlardır. Bakışları etkileyen göz çevresindeki kırışıklık, çöküntü, morluklar gibi etkenler size yorgun, mutsuz ve daha yaşlı bir ifade verebilir. Bu da etrafa yaydığını enerjiyi ve bu nedenle kendinizi iyi hissetmenizi engelleyebilir.

Göz estetikleri ve bakımı aslında estetik nedenlere olarak ilk izlenimi bıraksa da sağlıklı bir görünüm ve karşı tarafa enerji bir görünüm vererek sosyalleşme adına psikolojik ve sosyolojik olarak önemlidir. Günümüzde her ne kadar doğallık, kendini sevme gibi temalar, yazılar ve paylaşımlar yapılsa da insanlar ilk olarak dış görünümle iletişim kurarlar. İnsanoğlu ister istemez enerjik bir ışık yayan insanlarla sosyalleşir ve onları dikkate alır. Yüzümüzde bu ifadeyi en çok veren çevre göz çevresidir.

Uykusuz, stresli ve üzüntülü olduğunuzda sizi ilk ele veren gözlerdir. Yaş aldıkça göz çevrenizin en hızlı şekilde çöken yerler olduğunu fark edersiniz. Artık en enerjik halinizde bile gözlerinizdeki çukur, morluk ve kırışıklıklar kendini belli eder ve size yorgun, mutsuz ve yaşlı bir görünüm verir.

Peki göz çevresindeki bu yorgun ve yaşlı ifadeyi nasıl yok edebiliriz. İşte yapılabilecek çözümler;

İlk olarak bu çukur ve mor halkalar neden olur açıklayalım..

Göz altı morluğu ve çukurluğu ve göz çevresi kırışıklıkları nedenleri şunlardır;

-Yetersiz su içmek

-Uykusuzluk, uyku düzeni olmaması

-Alkol

-Güneşe fazla maruz kalmak, güneş kremi kullanmamak

-Göz çevresini nemsiz bırakmak

-Bilgisayar ve telefona aşırı bakmak

-Genetik

Peki Göz altı morluğu ve çukurluğu ve göz çevresi kırışıklıkları nasıl geçer?

Öncelikle sağlıklı yaşam ve doğal yöntemleri unutmayın.. Nedir peki bunlar derseniz. Göz altı çukurları sıvı kaybı nedeniyle olur… Koyu  halkalarla birlikte ortaya çıkan göz altı çukurlaşması göz altı bölgesinde yağ kaybı nedeniyle oluşur. Bu nedenle bol su içmek her zaman hayatınızın vazgeçilmezi olsun. Bu aynı zamanda gözlerinizdeki deriye canlı bir görünüm verecektir.

Artık işlerimizi 7-24 telefon ve bilgisayar gibi aletlere bakarak yapıyoruz. Bu durumda bilgisayarda çalışırken mavi ışık korumalı gözlük takın.

Soğuk kompres uygulayın

Göz çevrenize C vitamini içeren ürünler kullanın

Maddi durumunuz el veriyor ve estetik uygulamalara karşı değilseniz aralıklarla vitamin içeren göz altı ışık dolgusu ve botoks yaptırarak gözle görülür bir değişim yaşayabilirsiniz.

Başa dön tuşu