YAŞAM

Güzellik rutininize neden yulaf eklemelisiniz?

Zindelik bilincine sahip olanlar arasında hiçbir şey bir kase yulaf gibi günaydın demez. Büyük bir diyet lifi, demir, protein ve B1 vitamini kaynağı olan yulaf tüketmek kalp hastalıklarını önlemeye, kan şekerini düşürmeye ve sinir sisteminin işleyişini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Ancak en iyisi, süper güçlerinin sağlığın ötesine geçmesidir. Bir dizi güzellik faydası vardır. İşte güzellik rejiminizi güncellemek için yulafla yapabileceğiniz her şey.

Cildinizi onarır

Güneşe uzun saatler boyunca maruz kalmak, kirlilik ve tozla birlikte cilde zarar vererek onu donuk ve kuru hale getirebilir. Bu kuruluk ayrıca kaşıntı ve enfeksiyon gibi diğer cilt sorunlarına da neden olur. Cildinize besin, vitamin ve diğer takviyeleri sağlamanın nemlendirici, temizleyici, antioksidan ve iltihap önleyici özellikleriyle bilinen yulafla şımartmaktan daha iyi bir yolu var mı?

Bir fincan kuru yulafı bir karıştırıcıda öğüterek kendinize kraliyet banyosu yapın. Bu tozu küvetinize ekleyin ve ılık suyla doldurun. Suyu birkaç kez döndürmek için elinizi kullanın ve karışımı eşit olarak dağıtın. Gül, lavanta veya limon otu gibi en sevdiğiniz uçucu yağdan birkaç damla ekleyin. 15 ila 20 dakika boyunca buna batırın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Bu banyoyu haftada iki kez çizmek en iyisidir.

Derinlemesine temizlik sunar

Yüz veya burun bandı tercih etmek yerine yulaf yardımıyla sinir bozucu siyah noktalardan ve ölü deri hücrelerinden kurtulun. Sert ovalamaya rağmen cildi yumuşak ve esnek bırakarak mükemmel bir eksfoliyatör yapar. Başlamak için, bir çorba kaşığı pastörize edilmemiş yoğurdu bir çorba kaşığı öğütülmüş yulaf tozuyla karıştırın. Birkaç damla bal ekleyin ve pürüzsüz bir macun oluşturmak için karıştırın. Bunu yüzünüze uygulayın, 15 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Ayrıca iki yemek kaşığı yulaf tozunu birer yemek kaşığı süt, bal ve zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz. Doğrudan yüzünüze uygulayın ve beş ila 10 dakika bekletin. Daha sonra dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yapın. Ilık su ile durulayın. Kurut.

Sivilceleri yok eder

Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt elde etmek istiyorsanız, tabağınıza daha yakından bakmanız önemlidir. En iyi lif ve antioksidan kaynaklarından biri olduğu için güne bir kase yulaf ile başlayın.Vücudu içten dışa toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Topikal uygulama için, yarım limonun suyunu bir yumurta akı ve bir yemek kaşığı yulaf tozu ile karıştırarak pürüzsüz bir macun elde edin. Yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 15 ila 20 dakika bekletin. Yıkayın ve kurulayın. Bunu haftada iki kez yapın, cildiniz size teşekkür edecektir.

Cildinizdeki yağı dengeler

Kurutma kağıdı en iyi arkadaşın mı? Fazla yağdan kurtulmaya yardımcı olan harika bir doğal emici görevi gören yulaf ile yağlı cilde karşı savaşa öncülük edin. Ek olarak, içerdiği saponin sayesinde hassas veya kuru ciltler için doğal bir cilt temizleyici olarak harikalar yaratır. İki yemek kaşığı yulafı ince bir toz haline getirin. Ardından, bir domatesi püre haline getirin ve bunu iki yemek kaşığı gül suyuyla birlikte yulaf tozuna ekleyin. Bunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.

Yağlı ve kaşıntılı saç derisiyle savaşır

Kaşıntılı ve yağlı saç derinizi tedavi etmek, bir şişe kepek önleyici şampuan almak kadar kolay olabilir. Ancak kaşınmanın altında yatan nedeni mutlaka tedavi etmez. Bu sorunu, saç derinize doğal bir yatıştırıcı ve nemlendirici madde olarak iki katına çıkan yulaf ile tedavi ederek çözebilirsiniz. Bir kasede birer yemek kaşığı yulaf ve çiğ sütü karıştırın. Daha sonra üzerine bir yemek kaşığı organik badem yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Bunu saç derinize ve köklerinize uygulayın ve 30 dakika bekletin. Saçınızı soğuk su ve hafif bir şampuanla yıkayın.

Yüzdeki tüylerden kurtulur

Yüzdeki tüyleri çıkarmak oldukça zor bir iş olabilir. Salona kadar gitmeniz ve ardından diş açma veya ağda ile gelen acıyla başa çıkmanız gerekiyor. Bir muz püresini iki çay kaşığı yulafla karıştırarak evde istenmeyen yüz tüylerinden kurtulun. Bu macunu yüzünüze 15 ila 20 dakika dairesel hareketlerle masaj yapın ve suyla yıkayın. En iyi sonuçlar için haftada iki kez kullanın.

Başa dön tuşu