GENEL

Halkbank TOKİ SMS gelmedi! TOKİ başvurusu SMS sorunu ve çözümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde 81 il için verdiği TOKİ ucuz sosyal konut projesine başvurular başladı. Başvuruların başladığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterilen TOKİ sosyal konut projesine başvurular devam ederken projeye başvuru yapanlar SMS sorununu dile getirmeye başladı. TOKİ sosyal konut projesine başvurular Ekim ayının sonuna kadar devam edecek. TOKİ başvurusu yapanlar bankadan SMS gelmediğine dair paylaşımlar yapıyor.

Ev sahibi olma hayali kuran milyonlarca vatandaş TOKİ başvurularını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği ucuz sosyal konut projesi müjdesinin ardından projeye ilgi bir hayli yoğun oldu. Başvuruların başladığı ilk günden itibaren başvurularda patlama yaşandı. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar ise e-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonrasında Hlkbank ve Ziraat Bankası’ndan SMS bekledi ancak SMS gelmedi. Cep telefonlarına SMS gelmediğini belirten vatandaşlar TOKİ başvurusu yaptıktan sonra SMS gelmemesinin sebebini araştırmaya başladı.

TOKİ BAŞVURUSU SMS NEDEN GELMEZ?

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları başladı. Başvurular açılır açılmaz milyonlarca kişi TOKİ başvurusunda bulundu. Çok kısa sürede binlerce kişinin başvuru yapması sebebiyle Halkbank ve Ziraat Bankası sistemlerinde yoğunluk yaşandığı tahmin ediliyor. TOKİ başvuruları sonrasında cep telefonlarına beklenen SMS’lerin bankalarda yaşanan yoğunluk sebebiyle gelmediği tahmin edilirken konuyla ilgili bankalardan herhangi bir açıklama gelmedi.

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE TOKİ BAŞVURU TARİHLERİ

TOKİ sosyal konut projesi başvurularının yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle kademeli olarak alınacağı açıklandı. 14 Eylül 2022 tarihinde başlayan TOKİ başvuruları 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek. T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre TOKİ başvuruları şöyle olacak;

– T.C. Kimlik numarasının sonu ‘0’ olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba

– T.C. Kimlik numarasının sonu ‘2’ olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe

– T.C. Kimlik numarasının sonu ‘4’ olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma

– T.C. Kimlik numarasının sonu ‘6’ olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi

– T.C. Kimlik numarasının sonu ‘8’ olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar günü başvuru yapabilecekler.

– 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ise herhangi bir sınırlama olmadan tüm vatandaşlar başvurularını yapabilecek.

Başa dön tuşu