MEDYA

Haluk Levent’in AHBAP Derneği’nin hesabını çalıp fidye istediler

Son dönemde artış gösteren siber saldırıların son hedefi ünlü şarkıcı Haluk Levent’in AHBAP Derneği oldu. AHBAP’ın sosyal medya hesabını çalarak fidye istediler. Sosyal medya hesabının hacklendiğini duyuran Levent, hesabı geri vermek için 25 bin TL fidye isteyen hackerlere ateş püskürdü. Kısa sürede sosyal medyanın da gündemine oturan olayla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

Ailelere yardım edilen AHBAP Derneği’nin sosyal medya hesabı hackerlerin eline geçti. Son dönemde giderek artan siber saldırılardan AHBAP Derneği de etkilendi. Yaşanan olayı sosyal medya hesabından duyuran Haluk Levent, hackerlerin hesabı geri vermek için 25 bin TL para istediğini de açıkladı.

HALUK LEVENT DUYURDU

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, ailelere yardım ettikleri AHBAP Derneği’nin sosyal medya hesabının çalındığını duyurdu. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Levent, ‘Vay arkadaş! Sonunda bu da oldu. ‘Haydi Ahbap’ sayfamız çalındı. Bir insan bu sayfayı nasıl çalar? Neden çalar? Bir de tweet atıp telefon numarası yazıyorlar. Bu sayfaya itibar etmeyelim ve bu sayfayı şikayet edelim. Sonra bizler sıfırdan tekrar açacağız.’ dedi.

‘BUNLAR NET ÇETE’

Hesabı çalan hackerlere ateş püsküren Haluk Levent, Nasıl kansız nasıl ahlak ve vicdan yoksunu insanların dönemine denk geldik. Hasta ailelere attıkları telefon numarasından biz Ahbaplara attıkları mesajlara bakın. Gerçek ihtiyaç sahibi olsa ben veririm parasını ama bunlar net çete.’ ifadelerini kullandı.

SAYFAYI GERİ VERMEK İÇİN 25 BİN TL İSTEDİLER

Peş peşe paylaşımlar yapan ve olaya tepki gösteren Haluk Levent, hackerlerin sayfayı geri vermek için 25 bin TL para istediklerini söyledi ve ‘Sevigli Twitter yetkilileri. Hackerler yardım sayfamızı hacklemişler ve biz Ahbaplardan 25 bin TL para istiyorlar sayfayı geri vermek için. Hasta çocukların ailelerine DM’den mesaj atıyorlar. Bu sayfayı kapatır mısınız lütfen.’ dedi. Levent, hackerlerin gönderdiği mesajların ve paylaşımlarının görselini de paylaştı.

Başa dön tuşu