TEKNOLOJİ

HarmonyOS Yüklenen Cihaz Sayısı 500 Milyona Yaklaştı

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS yüz milyonlarca cihaza yüklendi.

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei geçtiğimiz yıllarda akılı telefon sektöründe ABD ambargolarına maruz kaldı. Söz konusu ambargolar nedeniyle ABD merkezli şirketlerin alt yapısını kullanması yasaklanan Huawei’nin işletim sistemi olarak Android’i kullanmasına da izin verilmedi. Bu yasaklamalar sonrası çalışmalara devam eden Huawei kendi işletim sistemi HarmonyOS’u geliştirdi.

HarmonyOS 470 Milyon Cihaza Yüklendi

ABD ambargoları nedeniyle kendi işletim sistemini hazırlayan Huawei kısa zamanda yüz milyonlarca cihaza işletim sistemi desteği sağladı. Toplamda 470 milyon cihazda yüklü bulunan HarmonyOS işletim sistemi teknoloji dünyasında da şaşkınlık yarattı. ABD’nin Huawei’ye uyguladığı ambargoların şirketi zor duruma düşüreceği düşünülürken şirketin kendi işletim sistemini oluşturup kısa zamanda bu kadar hızlı yayılması beklenen bir gelişme değildi.

HarmonyOS Güncellemeleri de Devam Ediyor

Huawei işletim sisteminde güncellemeleri de eksik etmiyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda HarmonyOS 3’ün beta sürecini başlattı. Yeni özelliklerin sunulduğu, hataların giderildiği, güvenlik açıklarının kapatıldığı ve kullanıcı deneyiminin arttırıldığı yeni güncelleme desteği birçok Huawei cihazına yakın zamanda sağlanacak.

Başa dön tuşu