GENEL

Hatay’da pompalı tüfekle hastane basan şahıs yaraladığı gence tekrar saldırmak istedi

Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi’nde korku dolu anlar yaşandı. Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen şahıs, komşuları olan baba ve oğlunu pompalı tüfekle saldırdı. Saldırı sonrasında olay yerinden kaçan şüphelinin daha sonra hastaneyi basarak tekrar saldırı girişiminde bulunduğu öğrenildi. Elinde pompalı tüfekle acil servisi basan şüpheliye polisler müdahale etti.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir şahıs komşuları olan baba ve oğluna pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda T.M.K isimli genç sağ bacağından yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçarken baba ise yaralanan oğlunu Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak saldırgan baba ve oğlunu hastanede de buldu ve elindeki pompalı tüfekle acil servisi bastı. Bu anlarda hasta yakınlarının büyük korku ve panik yaşadığı görüldü.

TÜFEK TUTUKLUK YAPTI

Olay, 13 Eylül 2022 tarihinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana geldi. Aktarılan bilgilere göre, oto galeri sahibi olan Zeki Koçin ile 15 yaşındaki oğlu T.M.K., iş yerinden çıkıp eve gittikleri sırada akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen komşuları T.A.’nın saldırısına uğradı. Baba ve oğluna silahla saldıran şahıs daha sonra olay yerinden kaçtı. Baba Zeki Koçin ise durumu hemen polise ihbar ederek sağ bacağından yaralanan oğlunu hastaneye kaldırdı. Ancak T.A., baba ve oğlunu hastanede de buldu. Yaya olarak Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne gelen saldırgan tüfekle acil servisi bastı ve tek tek odaları gezerek baba ve oğlunu buldu. Saldırganın baba ve oğluna saldırmak için tüfeğin tetiğine bastığı ancak tetiğin tutukluk yaptığı öğrenildi.

TÜFEĞİ BOĞAZINA YASLAYIP KENDİNİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Bu anlarda acil serviste bulunan 1’i sivil 2 polis memuru tabancalarını çıkararak saldırgana müdahale etti. Polisler T.A.’dan tüfeğini bırakarak teslim olmasını isterken saldırgan bu kez tüfeği boğazına yaslayarak kendini öldürmekle tehdit etti. Polisler müdahale sonucunda tüfeği ele geçirdi ve T.A.’yı gözaltına aldı. Bu anlarda acil servisteki hasta yakınlarının yaşadığı korku ve panik de güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

‘PSİKOLOJİMİZ BOZULDU’

Olayın ardından açıklamalarda bulunan baba Zeki Koçin, saldırıda yaralanan oğlunu hastaneye kaldırdığını ancak saldırganın hastaneye gelerek tekrar bir saldırı girişiminde bulunduğunu ve oğluna müdahale edilirken herkese ateş açtığını ve silahın patlamadığını aktardı. Olayın şokunu üzerinden atamadığını söyleyen baba Koçin, ‘Akli dengesi nasıl yok, nasıl rapor verildi bilemiyorum. Hala şaşırmış haldeyim. Her şey görüntüde var. Psikolojmiz bozuldu. Oğlum okula gitmek istemiyor.’ dedi.

 

 

Başa dön tuşu