GENEL

Havrita uygulamasına erişim engeli getirildi

Sokak köpeklerinin yaşadıkları yerleri harita üzerinden işaretleyerek hedef gösterdiği iddia edilen Havrita uygulamasına mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi. Sokak köpeklerini hedef gösterdiği iddia edilen uygulamaya karşı hayvanseverler ayağa kalkmış ve sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi büyümüştü. Mahkeme kararıyla erişim engeli getirilen uygulamaya tepkiler sürüyor.

Sokak köpeklerinin yaşadıkları yerleri harita üzerinden işaretleyerek hedef gösterdiği iddia edilen Havrita uygulamasına mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi. Sokak köpeklerini hedef gösterdiği iddia edilen uygulamaya karşı hayvanseverler ayağa kalkmış ve sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi büyümüştü. Mahkeme kararıyla erişim engeli getirilen uygulamaya tepkiler sürüyor. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Havrita uygulamasına erişim engeli getirdi. Mahkeme kararıyla Havrita isimli site ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli geldi. Hayvanseverlerin günlerdir tepki gösterdiği uygulama hakkında verilen karar sonrasında sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Sokak köpeklerini hedef gösterdiği iddia edilen uygulamaya tepkilerin sürdüğü de görüldü.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Günlerdir hem sosyal medya hem de canlı yayınlar üzerinden sokak köpeklerini hedef gösterdiği iddia edilen Havrita uygulamasına tepkiler çığ gibi büyümüştü. Hayvanseverleri ayaklandıran iddiaların ardından Havrita uygulamasına tepkiler gelmeye devam etti. Tüm bu gelişmelerin ardından Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği (PAWGUARD) avukatı Muhammed Yusuf Damnalı, Havrita sitesi ve sosyal medya hesaplarından kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ifade ve görüntüler kullanıldığı gerekçesiyle siteye ve söz konusu sitenin sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesini talep etti. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, 22 Ağustos 2022 tarih ve 2022/10058 sayılı karar kapsamında sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini işaretleyerek hedef gösteren internet uygulaması ‘Havrita Başıboş Köpek Haritası’na erişim engeli getirdi.

 

Başa dön tuşu