GENEL

Hedefimiz av ve yaban hayatını gelecek kuşaklara aktarmak

Ziyareti esnasında Başkan Servet, Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu (AYHAF) ve dernek hakkında bilgi verirken, Türkiye Birincisi olduklarını, dernek gelirlerini üyelerin yararı için kullandıklarını ve derneğe mülk bir bina kazandırdıklarını ifade etti.

 

Dünyada av ve yaban hayatının hızla tükendiğine dikkat çeken Servet, dernek ve federasyon olarak yaban hayatının sürdürülebilirliği için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
 

 

Sokak hayvanları için insanların seslerini çok rahat duyurabildiklerini anlatan Servet, “biz yaban hayatı için sesimizi duyuramıyoruz” diye konuştu. Karataş’ın Bebeli bölgesinde Adana’nın tek avlak bölgesinin Sera Sanayi İhtisas Bölgesi olarak belirlendiğini anlatan Servet, “4750 dönümlük bir arazi, burası Sera Sanayi Bölgesi olarak belirlenmiş, bu bölge habitatının yok olması demektir. Yetkililerden Sera Sanayi Bölgesi için Adana’da başka bir alanın belirlenmesini talep ediyoruz” dedi.
 

 

 “Av Turizmi Türkiye’de değerlendirilmeli”
Kara avcılığı konusunda çeşitli bilgiler veren Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu (AYHAF) ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet,  Av Turizminin önemine değindi. Yabancı avcıların av turizmi kapsamında kente geldiğini belirten Başkan Servet, “Av Turizmi Türkiye’de değerlendirilmelidir. 

 

Kentimize gelen yabancı avcılar, kente ve köylüye iyi gelir sağlıyor. Bu turizm sektörü önü açılması gereken bir sektördür. Ülkemizin genel bütçesine çok büyük katma değer sağlar. Örneğin Almanya bu konuda müthiş bir gelir sağlıyor” dedi.
 

 

Kaçakçılık dikkat edilmesi gereken bir konu!
Ülkemizde nesli tükenmekte olan bitkilerin ve yaban hayvanlarının türlerinin yurt dışına kaçırıldığını da söyleyen Başkan Servet, “Bio kaçakçılık maalesef ülkemizde ciddi boyutlarda.  Bu da yaban hayvanlarımıza ve bitki türlerimize çok büyük zararlar veriyor.

 

Lale aslında ülkemizin bir değeri ama biliyorsunuz ülkemizden çalınan laleleri sahiplenen Hollanda şu an dünyada bir numaralı lale üreticisi. Bunun gibi bir çok örnek var. Yaban hayvanlarımızı da çalıp götürüyorlar. Bunun için de yetkililer daha çok önlem almalı” diye konuştu.
 

 

Bilinçsiz avcılara çağrı
Doğal hayatın korunması gerektiğine de dikkat çeken Servet, Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca 26 Şubat itibariyle av sezonunun kapandığını belirterek, yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere aktarılmasının sağlanması amacıyla av sezonu dışında avlanılmaması gerektiğini, bilinçli avcıların av yasaklarına uyan bireyler olduğunu belirtti.

 

Nesli Kurutmak için değil  nefsi köreltmek için avlanılmalı!

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de doğada avlanılan av hayvanlarının neslini tüketmeden bilinçli avlanılmanın sürdürülebilirlik için hayati önem taşıdığını ifade ederek, “avlanmak nesli kurutmak için değil nefsi köreltmek için yapılmalı, yasal limitlere uyularak avlanılmalı” dedi. 

 

Ziyarette yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu
 

Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet, Başkan Yardımcısı Cebrail Okan, Başkan Yardımcısı Mehmet Taş, Genel Sekreter Seyfettin Akçınar, Ertuğrul Sömek, Sayman Mehmet Yaman  ve geleceğin avcısı Mehmet Kıvanç Akçınar’ın ÇGC ziyaretinde,  Başkan Cafer Esendemir’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M.Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer hazır bulundu.  

Başa dön tuşu