SAĞLIK

HEMŞİRELİK HAFTASI BALCALI’DA KUTLANDI

Hipokrat toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Emrah Ceviz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Şebnem Bıçakçı, Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Balcalı Hastanesi Baş Müdürü Ali Önal ile çok sayıda Akademik isim, hemşireler ve diğer davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasın da ilk olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Damla Çalışkaner, mesleklerinin son derece kutsal olduğuna vurgu yaparak, b

aşta hekimler olmak üzere diğer sağlık personelleriyle birlikte canla başla hastaların sağlığı var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Daha sonra söz alan Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Yasemin Özgök Topuksal da hemşirelerin mesleklerini yaparken çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını, bu sorunları gidermek adına ellerinden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Topuksal, hemşirelerin başta özlük hakları olmak üzere birçok haklarının iyileştirilmesi konusunda da yine adım atmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Evşen Nazik ise fakültede verilen eğitimlerle birlikte hemşirelik alanında hizmet verecek olan arkadaşların hem teorik anlamda hem de pratik anlamda tam donanımla mesleklerini yapabildiklerini söyledi. Nazik, Hemşirelik Bölümü’nün verdiği eğitimle de ilgili olarak katılımcılara kısa bir bilgilendirme yaptı.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Emrah Ceviz konuşmasında hemşirelik mesleğinin tarihçesine değinerek, savaşta ve barışta her ne şartta olursa olsun hiç bir zorluğu gözetmeden hemşirelerin görevlerini yerine getirirken kendini daima hastanın da yerine koyduğunu ve ona göre mesleğini icra ettiğini belirtti. Ceviz kurtuluş yıllarından bu yana hemşirelerin fedakar çalışmalarının hiçbir zaman göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi.

 

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’da sağlık alanındaki en önemli mesleklerden biri olan hemşireliğin bugün öneminin daha çok ortaya çıktığını vurgularken gerek Üniversite olarak gerekse Hastane olarak mesleklerini her ne şartta sürdürürse sürdürsün büyük bir özveriyle gerçekleştiren hemşirelere teşekkür borçlu olduklarını işaret etti.

 

Son olarak kürsüye gelen Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, hemşirelik mesleğinin kutsallığının tartışılamayacağını, hemşirelerin hastalara en yakın meslek guruplarının başında geldiğini dile getirerek, bu çerçevede tüm hemşirelerin hemşirelik haftasını kutladı. Yavuz, hemşirelerin din dil ırk ayrımı gözetmeksizin yardıma ihtiyacı olan bir hastayı tarihler boyunca yalnız bırakmadığına da dikkati çekti.

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından meslekte 20 yılını geride bırakan hemşirelere birer teşekkür plaketi verildi. Etkinlik daha sonra bilimsel sunumlar ile devam etti.

Başa dön tuşu