YAŞAM

Her evde var! Limonun daha önce hiç bilmediğiniz 3 hilesi hayatınızı kolaylaştıracak!

Her evde vazgeçilmezler arasında olan limonun daha önce hiç duymadığınız 3 kullanım alanını öğrenmeye hazır olun.

Limon, her evde mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Yemeklerde salatalarda çorbalarda sık sık kullanıyoruz. Ancak limonun daha önce hiç duymadığınız 3 önemli hilesi var. Limonun bu kullanım alanları sayesinde evde temizlik yaparken ya da hayatımızda büyük zaman kazanacak ve gerçekten pırıl pırıl bir eve kavuşacaksınız. Hadi gelin limonun daha önce hiç duymadığınız 3 hilesine bakalım…

Limon, gerek lezzeti gerekse tam bir C vitamini deposu olması ile her evin vazgeçilmezleri arasında. Ancak limon sadece tüketmek için değil aynı zamanda ev temizliği için de çok önemli bir yardımcı. Bol miktarda C vitamini içeren aynı zamanda yüksek olan limon mutfak problemlerine de birebir. Artık limonu mutfakta limonata yapmak dışında da kullanabilirsiniz. Çünkü temizlik de işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Evimizdeki sinir bozucu lekelerden kurtulmak, Hoş olmayan kokuları anında yok etmek istiyorsanız limon size çok iyi bir yardımcı olacak. İşte limonun daha önce hiç bilinmeyen 3 kullanım alanı…

MEYVELERİN KARARMASINA ÖNLER

Bazı meyveler kesildikten bir süre sonra kararmaya başlar. Meyvelerin kahverengiye dönmesi ile birlikte tüketimi de durur. Özellikle elmalarda bu problem çok sık karşımıza çıkar. Çünkü Elmanın içinde bulunan hücreler oksijen nereye aksiyona girmeleri halinde taze görünümünü kaybeder. Bu durumda elmayı tüketmek istemeyiz aslında bir zararı yoktur. Ancak elmaların ve ayvaların kararmasını önlemek istiyorsanız biraz limon suyu sürmeniz yeterli olacaktır. Aynı işlemi kereviz içinde uygulayabilirsiniz. Limonun içerisinde bulunan askorbik asit yani diğer adı ile C vitamini elmaların kararmasının önüne geçer.

KESME TAHTASINI TEMİZLEMEK İÇİN KULLANIN

Her evde bulunan kesme tahtaları meyve sebze tüketmek et doğramak için en iyi yardımcılardan biridir. Ancak çok fazla kullanılan bu ahşap levhalar bir süre sonra zarar görmeye başlar ve temizliği de zor hale gelir. Kesme tahtaları doğru temizlenmediğinde içinde birçok bakteri birikebilir. Peki, bu sorundan sadece birkaç damla limon suyu ile kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Kesme tahtalarını temizlemek için sadece birkaç damla limon suyu kullanmak ve iyice olduktan sonra 20 dakika bu şekilde bekletmek yeterli. Eğer isterseniz Limon suyunu biraz Tuzla karıştırmanın durumunda daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Bekleme süresi dolduktan sonra kesme tahtasını iyice durulamayı ihmal etmeyin.

KÖTÜ KOKULARA KESİN ÇÖZÜM

Limon suyu aynı zamanda evinizde sizi rahatsız eden her türlü kötü koku içinde kesin çözüm. Özellikle soğan ya da sarımsak gibi kokulu şeyleri doğradıktan sonra ellerinizi oluşan kokudan kurtulmak istiyorsanız limondan yardım alabilirsiniz. Bunu yapmak için bir kase suyun içine birkaç damla limon suyu ekleyin ve daha sonra bu solüsyonu kullanarak ellerinizi yıkayın. Normal su ve sabunla Elinizi temizledikten sonra kötü kokuların tamamen yok olduğunu göreceksiniz.

Başa dön tuşu