SEYHAN

Hizmetleri Takdir Gördü

 Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nde “Projeler Meydanda” isimli bir sunum yapan Başkan Zeydan Karalar, görevde bulunduğu 4yıl boyunca yaptıklarını ve söz verdiği projelerin ne durumda olduğu ile ilgili bilgi verdi.

 

Adana’ya, Adanalıya hizmet için var güçleri ile yılmadan çalıştıklarını belirten Karalar, söz verdikleri projelerin tamamına yakınını yerine getirdiklerini söyledi. Bürokratik sıkıntılardan ötürü gecikmeler yaşandığına da dikkat çeken Başkan Karalar, özellikle Adana’nın tarihindeki en büyük projesi olarak nitelendirilen “Kent Meydanı” projesinde en önemli kısım olan kamulaştırma ve yıkım işinin tamamına yakınının bitiğini belirtti.

 

Kent meydanı ile ilgili bilgi veren Başkan Zeydan Karalar, “Burası 41 bin metre kare alan üzerine kurulacak. Meydanın 6.500 metre karesi yol çalışmalarına gidiyor. Karacaoğlan Caddesi, Saydam Caddesi’ne 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğunda yeni bir yol ile bağlanacak… Ve yine yanından geçen Obalar Caddesi(15m) ve Saydam Caddesi’ni(25m) genişletiliyor. Bunun 2 bin metrekare üzeri Saydam Caddesi’nin genişletilmesine gidiyor. 800 ve 600 kişilik tiyatro ve opera salonu, konferans merkezleri, sergi salonları, performans sanatları merkezi, gastronomi müzesi, 300 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu, belediye hizmet binası, çocuk oyun evi, kadın istihdam ve eğitim merkezi olacak. Yer altında 600 araçlık otopark olacak. Bu inşaatların tamamı belediye öz kaynakları ile yapılacak. 150 yıllık çerçi konağı restorasyonu da yapılacak. Bu alanlarla özdeşleşmiş balıkçılar çarşısını modern hale getirip buradaki yaşama katkı sunması için aynı yere koyuyoruz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu