BÜYÜKŞEHİR

Hizmette sınırları aştı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Ordusu’nun, Suriye’deki Cerablus Bölgesi’nde terörist unsurlara yönelik başlattığı ve etkinlik alanını genişleten Fırat Kalkanı Harekatı’na, altyapı hizmeti, malzeme ve iş makineleriyle destek verdiklerini açıkladı. Destek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’de şu ana kadar teröristlerden temizlediği yüzlerce kilometrekarelik alanda veriliyor.

Adana şehir merkezinde ve kırsalında yaklaşık 3 yıldır yoğun şekilde belediyecilik hizmeti veren Adana Büyükşehir Belediyesi, vatan savunmasında görev alan mehmetçiğin işini kolaylaştırmak için de, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus Bölgesi başta olmak üzere, Güney Suriye’de belediye araçlarıyla, gönüllü personel, altyapı faaliyetleri ve çeşitli teçhizatla hizmet veriyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TV A’da, İlhan Geyik’in sunduğu Objektif programında katıldı. Geyik’in ve Adanalıların sorularına yanıt veren Başkan Hüseyin Sözlü, Adana ve kırsalın temel ihtiyaçları karşılanmadan, farklı hedeflere yönelinemeyeceğini söyledi. Kırsalda yolu ve suyu olmayan bir Adana devraldıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, yolları rehabilite ederek işe başladıklarını, suyu olmayan köylere su sağlamak için 2 buçuk yılda önemli projelere imza attıklarını hatırlattı.

GELİRİN YÜZDE 75’İ KENT MERKEZİNE HARCANIYOR

Başkan Sözlü, “Bin 800’den fazla mezarlığın bakımını, temizliğini biz yapıyoruz Adana’da. Hizmet alanımızda 7 bin km yol var. Adana kırsalında özel bir tercihle hizmet yapmıyoruz, zorunlulukları yerine getiriyoruz. Hala kırsalda çok iş yapıyoruz. Ben 15 yıllık Ceyhan Belediye Başkanlığı tecrübesiyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Siyasi propaganda amacıyla ‘Kırsala hizmet götürüyorlar, kent merkezine bir şey yapılmıyor’ diyenlerin yanıldığı ortada. 30 yıllık Metal Sanayi Sitesi’nde 11 kooperatif var. Bunların altyapısını, yolunu kim yaptı? Şehrin ana güzergahlarının, bulvarlarının bakım onarımını, asfalt kaplamasını hala kim yapıyor? Şehir içindeki su ve kanalizasyon yatırımlarını kim yapıyor? Rakamla ifade ecek olursak, vilayetin gelirlerinin yüzde 75’i hala şehir merkezinde harcanıyor. Bunlar varken, haksız eleştirilerde bulunmak doğru değil” dedi.

SURİYE’DE, TÜRK ORDUSU’NA HİZMET

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Suriye’de süren Fırat Kalkanı Harekatı’na destek sağladığını, askerimize altyapı hizmeti verildiğini, jeneratörler götürüldüğünü, iş makinelerinin zırhlandırılarak, gönüllü personelle birlikte Türk Ordusu’na hizmet sunduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Adanalılara ve Türk Halkı’na çok yönlü hizmetinin sürdüğünü açıkladı. Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Gönüllü personelimiz canlarını hiçe sayarak görev yaptılar ve yapıyorlar. Sınır ötesi operasyonda askerimizin yanında oldular. Arkadaşlarımız bu noktalara gönüllü gittiler.”

KIRSAL KALKINMA HAMLESİ

Kırsaldaki insanın yerinde mutlu olması, göç etmesine gerek kalmaması için kırsal kalkınma hamlesi gerçekleştirdiklerini ve tarımın, hayvancılığın gelişmesi adına destek sağladıklarını, bununla ilgili önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Sözlü, kırsaldaki insanı refah toplumunun bir parçası haline getirmek için çalıştıklarını bildirdi.

ULAŞIM PROJELERİ VE YÜREĞİR’İN METROPOL HALİNE GETİRİLMESİ

Büyük proje beklentisinde olanlar bulunduğuna dair bir soruyu yanıtlayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Karnıyarık olarak adlandırılan altgeçit Adana’nın büyük projelerinden bir tanesiydi fakat biz orayı kullanışlı hale getirmek için üzerine kapatmak zorunda kaldık ve 5 Ocak’ta açılışını yapacağız. Yeni şekli, Orduevi’nin yıkılmasıyla birlikte trafik akışını hızlandıracaktır.

Mithat Özsan Bulvarı ve Kozan Yolu arasında İlim Yolu Bulvarı’nı açıyoruz. Yüreğir ve Sarıçam’da yeni bulvar projelerimizi hayata geçireceğiz. Yaşam alanlarının, sağlık tesislerinin, üniversitemizin, adliye binamızın, kışlanın, Büyükyehir iştiraklerinin bulunduğu bölgeyi, birbirine ve diğer merkez ilçelere bağlayacak bulvarlar, trafiği rahatlatacaktır. Yüreğir bizimle metropol olacak. Cevat Yurdakul Bulvarı’nı, Yavuzların ortasına bir köprüyle bağlayacağız. Bu köprüyü trafik yükünü almaktan ziyade, Yüreğir’in, nehrin solundaki ihmal edilmişliğini sonlandırmak adına yapacağız. Yüklenici firmayla yaşanan sorunlara rağmen, devlet Bahçeli Köprüsü 2017’nin sonunda hizmete girecektir” diye konuştu.

120 YENİ OTOBÜSLE DAHA KALİTELİ TOPLU TAŞIMA HİZMETİ

Başkan Hüseyin Sözlü, toplu taşımada kullanılmak üzere TEMSA’dan 120 yeni otobüs alınacağını ve kentte ulaşım hizmeti standardını yükselteceklerini belirtti. Bu sayının önümüzdeki süreçte 150’ye tamamlanabileceğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, yeni otobüslerin bütün hatlarda ulaşım kalitesini artıracağını söyledi.

Adana’da gerçekleştirecekleri kentsel dönüşümün ayrıntılarını da anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, kent halkına hizmeti yoğunlaşatırarak sürdüreceklerinin altını çizdi.

Başa dön tuşu