ÇUKUROVA

ibadethaneleri temizliyor

Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçede bulunan cami, cem evi ayrımı yapmadan periyodik olarak ibadethanelerde temizlik çalışması yapıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatı ile Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel temizlik ekipleri, Kurban Bayramı yaklaşırken, ibadethanelerin iç kısımlarını, zemindeki halıları sıcak su ve deterjanla yıkıyor, kapı ve pençeler tertemiz hale getiriliyor.

Ekipler ayrıca ibadethanelerin bahçeleri ile de özel olarak ilgileniyor. İbadethanelerin bahçesindeki otlar biçilirken, dökülen ağaç yaprakları da toplanarak ibadethanenin içi gibi bahçenin de tertemiz olması sağlanıyor. Çukurova Belediyesi’nin bu hizmeti Çukurova halkı tarafından taktirle karşılanıyor.

İBADETHANELER EVİMİZDİR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “İbadethaneleri evimiz gibi görüyoruz” ifadesini kullanarak, “İbadethanelerimiz kutsal mekanlarımızdır. Hiçbir ayrım yapmadan tüm inanç merkezlerimize aynı hassasiyetle önem veriyoruz. Bu kutsal mekanlarımızı evimiz gibi görüyoruz. Bundan dolayı daha önce oluşturduğumuz özel ekipler periyodik olarak ibadethanelerde temizlik çalışması yapıyor. Din görevlileri ve vatandaşlarımızın olumlu tepkileri de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. Temizlik imandan gelir. Çukurova ilçemizin tertemiz olması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Elbette ibadethanelerimizi de ihmal etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu