GENEL

İçerenköy Bayındır Hastanesi’nin faaliyetleri durduruldu

İstanbul’daki özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören bir hastaya 2 sağlık çalışanının muamelesi sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. Yaşlı kadının yüzüne para fırlatan ve böbreğini alacağını söyleyerek korkutan sağlık çalışanlarının görüntüleri sosyal medyaya düşmüştü. Skandal görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur.’ açıklamasını yaptı.

İstanbul Ataşehir’de yer alan Özel Bayındır Hastanesi’nin yoğun bakımında kaydedilen skandal görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Yoğun bakımda tedavi gören yaşlı kadının yüzüne para fırlatan ve sağ böbreğini alacağız diyerek mkorkutan 2 sağlık çalışanının bu skandal hareketi tepki topladı. Skandal görüntülerin ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, hastanenin faaliyetlerini durdurdu.

ADLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

Yaşlı kadına yapılanların ardından tepkiler çığ gibi büyürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, ‘Bugün medyada paylaşılan İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek.’ ifadelerine yer verdi.

HASTANENİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Hastanedeki skandal görüntülerle ilgili bir paylaşım daha yapan Sağlık Bakanı Koca, söz konusu hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Güven sarsıcı hiçbir fiile tolerans gösterilmeyeceğini aktaran Bakan Koca, ‘Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.’ dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Tüm Türkiye’yi üzen ve tepkilerin çığ gibi büyüdüğü görüntülerle ilgili olayın yaşandığı hastaneden açıklama geldi. Bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahısların hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirildiği aktarılan açıklamada, ‘Yaşanan bu son derece müessif hadiseye dair hukuki sürecin en yakın takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.’ denildi.

Başa dön tuşu