GENEL

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul’da 8 ilçede yeni yabancı kaydı yapılmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’daki yabancı kaydı ile ilgili konuştu. Türkiye’deki Suriyeli sayısını da açıklayan Bakan Soylu, İstanbul’da 8 ilçede yeni yabancı kaydı yapılmayacağını duyurdu. İkamete kapalı olan ilçeleri açıklayan Bakan Soylu, istisna uygulanabilecek durumları da açıkladı. Bu kapsamda açıklanan 8 ilçede öğrenci, yatırımcı olarak ev almış olanlar veya hastalık meselesi olması halinde ikamette istisna sağlanacak. Bunun dışında yeni ikamete kapalı olacak.

İstanbul’da yeni yabancı kaydına kapalı olan ilçeleri açıklayan İçişleri Bakanı Soylu, daha önce Esenyurt ve Fatih ilçelerine getirilen bu kurala 8 yeni ilçe daha eklendiğini ve yeni yabancı ikamet yasağı gelen ilçe sayısının toplamda 10’a yükseldiğini aktardı. İşte İstanbul’da yeni yabancı kaydı yapılması yasak olan ilçeler ve tüm detaylar…

İSTANBUL’DA BU 8 İLÇEDE YENİ YABANCI KAYDI YAPILMAYACAK

İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde ‘Göç’ konulu toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar, Bağcılar, Sultangazi, Esenler, Bahçelievler ve Zeytinburnu’nun yeni yabancı kaydına kapatıldığını duyurdu. Bu ilçelerin geçici korumaya kapalı olduğunu hatırlatan Bakan Soylu, tüm ikamet izinlerine de kapandığını kamuoyuyla paylaştı.

‘İLÇELERİMİZ YABANCI İKAMETİNE KAPALIDIR’

İstanbul’da bundan sonra yabancı kaydı yapılmayacak ilçeleri sıralayan Bakan Soylu, istisna uygulanabilecek durumları da aktardı. Bu kapsamda öğrenci, yatırımcı olarak ev almış olanlar, sağlık meselesi gibi durumlar dışında Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu ilçelerinin yabancı oturumuna kapatıldı.

TÜRKİYE’DEKİ SURİYELİ SAYISI AÇIKLANDI

Açıklamasında Türkiye’deki Suriyeli sayısına da yer veren Bakan Soylu, Türkiye’deki Suriyeli sayısının 3 milyon 646 bin 278, koruma kapsamında kalanların sayısının ise 321 bin 52 olduğunu bildirdi.

Başa dön tuşu