GENEL

İçki masasında Kur’an-ı Kerim’i yakan şahısların ifadesi ortaya çıktı

İzmir’den gelen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmış ve tepkiler çığ gibi büyümüştü. İçki masasında Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını tek tek yırtarak ateşe veren şahıslar bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. Görüntülerin hızla yayılmasının ardından harekete geçen güvenlik güçleri Kur’an-ı Kerim’i yırtıp yakan ve Müslümanlara hakaret ve küfürler savuran 2 şahsı gözaltına aldı.

Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını yırtarak elindeki çakmakla ateşe veren 2 şahsın sosyal medyadaki tepkilerin ardından paylaşımlarını sildiği görüldü. Olayın ortaya çıkmasının ardından harekete geçen güvenlik güçleri dün akşam şahısları gözaltına alarak emniyete götürdü. Skandala imza atan şahısların emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı. İnfial yaratan görüntüleri çeken 2 şahıs, alkollü olduklarını ve olayı nasıl gerçekleştirdiklerini hatırlamadıklarını söyledi.

KUR’AN-I KERİM’İ YAKTILAR

26 Eylül tarihinde İzmir Çiğli’de çekildiği öğrenilen bir video sosyal medyaya düştü. İçki sofrasında Kur’an-ı Kerim’i eline alan bir şahıs sayfalarını tek tek yırtarak elindeki çakmakla ateşe verdi. Diğer şahıs ise bu anları cep telefonu kamerasına kaydetti. 2 şahsın bu anlarda hem Kur’an-ı Kerim’i yaktığı hem de Müslümanlara hakaret ve küfürler yağdırdığı görüldü. Bu anları sosyal medyada paylaşan şahıslar, videonun hızla yayılarak tepki çekmesi üzerine paylaşımı sildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Sosyal medyada hızla yayılan ve infial yaratan görüntülere tepkiler çığ gibi büyüdü. Skandal görüntülerin ortaya çıkmasının ardından polis ekipleri dün akşam şahısları gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 şahsın kimliklerinin güvenlik güçleri tarafından tespit edildiğini ve savcılık kararıyla gözaltına alındıklarını duyurdu. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, ‘İzmir’de Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapan iki edepsizin kimlikleri emniyet teşkilatımızca tespit edildi ve savcılık talimatı ile gözaltına alındılar.’ dedi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar sabah saatlerinde hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçerek adliyeye sevk edildi. Emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıkan şüphelilerin olay anında alkollü olduklarını ve bu olayı nasıl gerçekleştirdiklerini hatırlamadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Başa dön tuşu