GENEL

İHA Muhabirlerine yapılan saldırıyı kınıyoruz

Saldırının cezasız kalmamasını ve gereken cezayı alması gerektiğini ifade eden Başkan Esendemir, Gazeteciye saldırının polise, askere, memura saldırıdan farkı yok” dedi.
 

''GAZETECİ KAMU GÖREVİ YAPIYOR''
Adana’da küçük bir kızın darp edildiği haberini alan ve olay yerine giden İHA muhabirleri Umutcan İşledici ve Elif Ayşenur Bay’a şiddet uygulayarak fotoğraf makinesi ve kamerasını kıranların gereken cezayı alması gerektiğini belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Arkadaşlarımıza, İHA Ailesi’ne ve medya camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gazeteciye saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırıların cezai yaptırımı maalesef yetersiz kalıyor. Gazeteci, kamu görevi yapıyor. Gazeteciye saldırının polise, askere, memura saldırıdan farkı yok” dedi.

 

Sucuzade Mahallesi’nde gerçekleşen olayın kamera kayıtlarında yer aldığını belirten Esendemir, muhabirler darp edilirken olay yerindeki polislerin gereken müdahale de bulunmuyor olmasını eleştirerek, “Muhabirlerimiz darp edilirken, fotoğraf makineleri, kameraları kırılırken polisimizden beklenen koruma görevini yerine getirmesidir. Bu tür olaylarda polisin görevi olayı izlemek değil, engel olmak, saldırıya uğrayanı korumaktır. Bu detayı da emniyet müdürümüzün takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.
 

MEDYA KURULUŞLARINA GÜVENLİK ÖNEMİ TALEBİ  
 Adana’da gazete baskı merkezleri başta olmak üzere medya kuruluşlarının bulunduğu bölgelerde güvenlik önlemlerinin arttırılmasını da talep eden Esendemir, “Kent merkezinden uzakta yer alan başta gazete baskı merkezlerimiz olmak üzere medya kuruluşlarımızın ofislerinin bulunduğu alanlarda güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ediyoruz. Son dönemde sayısı ve yetkileri arttırılan bekçilerle özellikle geceleri basın kuruluşlarımızın merkezlerinde koruma sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.   

Başa dön tuşu