GENEL

İHTİYAÇ SAHİPLERİ HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Adana İHH 'Ramazan'da umut var' temasıyla yetim, öksüz, engelli, yaşlı tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik gıda koli dağıtımlarına başladı. Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Adana’da Ramazan ayının ilk gününde 1000 aileye ulaştıklarını belirtti.

Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşu olan İHH, Ramazan 2021 çalışmaları kapsamında Ramazan boyunca yaklaşık 2 milyon kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak. Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan kendilerinin yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ramazan boyunca hedeflerinin Adana’da ihtiyaç sahibi 10 bin aileye yardım kolisi ulaştırmak ve bayramda bin yetim çocuğu baştan aşağı giydirmek olduğunu söyleyen Eraslan; "İHH Adana olarak şehrimizde gerçekleştireceğimiz yardım faaliyetlerinin dışında Tunus’ta ihtiyaç sahibi 500 aileye ramazan kumanyası ulaştıracağız. Ayrıca Lübnan’da bulunan Filistin mülteci kamplarında yaşayan ihtiyaç sahiplerinin de ev bakımlarını gerçekleştireceğiz. Suriye’de ise savaş mağduru çocuklara oyun parkı yapacağız. Yine Suriye’de bombalardan zarar görmüş bir caminin bakımını üstleniyoruz. Hayırseverlerimizin yardımlarıyla Ramazan ayında iyiliği tüm yeryüzüne yaymayı amaçlıyoruz" dedi.

Adanalı iş insanlarına yardım çağrısı yapan Mahmut Eraslan; "Bir yetim çocuğumuzun bayramlık kıyafet bedeli 150 TL, bir aileye yetecek aylık kumanya bedeli 175 TL, bir kişi için iftar bedeli 20 TL, bir kişi için sahur bedeli 20 TL olarak belirlendi. Tüm hemşerilerimizi bu iyiliğe ortak olmaya, ihtiyaç sahibi bir ailemizin sıkıntısını gidermeye davet ediyorum. Bu yol iyiliğe çıkar” ifadelerini kullandı.

Adana İHH'nın Ulu Cami karşısında hizmet verdiğini ve vatandaşların kendilerine (0322) 351 4242 ve (0507) 249 6619 numaralı telefonlardan ulaşabileceğini hatırlatan Eraslan, hayırseverlerin Adana İHH’nın yardım projelerine Adana Valiliği’nin izni ile açılan Adana İHH Kuveyt Türk TR94 0020 5000 0956 2986 2000 03 hesap numarasından destek verebileceklerini de söyledi.

 

Başa dön tuşu