GENEL

İlhak ne demek? İlhak etmek anlamı ne? İlhak TDK anlamı

Rusya’nın Ukrayna’daki 4 bölgeyi ilhak kararının ardından dünya gündemi bir hayli hareketlenirken ilhak kelimesinin anlamı da araştırılmaya başlandı. Gündemdeki son gelişmelerin ardından ilhak kelimesinin anlamı merak edildi. İlhak kelimesinin ne anlama geldiği, TDK anlamı bugünün en çok araştırılan konularından biri. İlhak, hem TDK üzerinden bir anlama sahiptir hem de devletlerarası bir anlamı vardır.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki 4 bölgeyi ilhak ettiğini duyurmasının ardından gündem bir hayli hareketlendi. Gözlerin çevrildiği Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanırken Putin’in ilhak ilanı AB ülkelerinden tepki aldı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken ilhak kelimesinin anlamı da en çok araştırılan konuların başında yer aldı. Peki, ilhak etmek ne demek? İlhak ne demek, anlamı ne? İlhak TDK anlamı nedir? İlhak etmek ne anlama gelir? İşte tüm merak edilenler…

İLHAK NE DEMEK?

İlhak kelimesinin 2 farklı anlamı bulunmaktadır. TDK anlamı olarak ilhak, ‘Bağlama, ekleme ve katma’ olarak karşımıza çıkıyor. İlhak kelimesinin devletlerarası bir anlamı da vardır. Bir devletin başka bir devlete ait toprakları zorla ele geçirme noktasında, bunun idari eylem ve uluslararası kavram ile gerçekleştirilmesidir.

İLHAK ETMEK NE DEMEK?

İlhak kelimesi, uluslararası zorla toprak alma gibi bir durumla karşı karşıya kalındığında resmi yazışmalarda kullanılır. İlhak etmek, iki devlet arasında yapılan durum ile birlikte zor kullanılarak alınan toprakların, uluslararası hukuk kavramı ile idari eylem üzerinden resmileşmesi şeklinde ifade edilmektedir.

RUSYA 4 BÖLGEYİ İLHAK ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki Zaporijya, Herson, Luhansk ve Donetsk bölgelerinin referandumla birlikte kendi topraklarına katıldığını açıkladı. Putin, adeta dünyaya meydan okuduğu bu açıklamasında, ‘4 bölgenin güvenliğini her türlü imkanla koruyacağız. Ukrayna ve Batı, Rusya’nın bütünlüğünü bozamayacak. Onlar artık bizim vatandaşımız.’ ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu