GENEL

İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss Türkiye planıyla gündemde

İstifa eden eski Başbakan Boris Johnson’dan sonra İngiltere’nin yeni başbakanı belli oldu. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiltere’nin yeni başbakanı oldu. Başbakanlığı resmiyet kazanan Truss, vadettiği Türkiye planıyla gündeme geldi. Hiç iç açıcı olmayan Türkiye planı ile tekrar gündeme gelen Truss, Ruanda ile imzalanan göçmen sınır dışı programını Türkiye’nin de içinde yer aldığı farklı ülkelerle daha da genişletmeye çalışacak.

İstifa eden eski Başbakan Boris Johnson’dan sonra İngiltere’nin yeni başbakanı belli oldu. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiltere’nin yeni başbakanı oldu. Başbakanlığı resmiyet kazanan Truss, vadettiği Türkiye planıyla gündeme geldi. Hiç iç açıcı olmayan Türkiye planı ile tekrar gündeme gelen Truss, Ruanda ile imzalanan göçmen sınır dışı programını Türkiye’nin de içinde yer aldığı farklı ülkelerle daha da genişletmeye çalışacak. Eski Başbakan Johnson’ın istifasının ardından İngiltere’nin yeni başbakanı belli oldu. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, resmi olarak başbakanlık koltuğuna oturdu. Boris Johnson’ın istifasının ardından Muhafazakar Parti liderliğine getirilen Truss, göreve gelmesinin resmiyet kazanmasıyla birlikte teşekkür konuşması yaptı.

TÜRKİYE PLANI GÜNDEMDE

İngiltere Başbakanı Liz Truss oldu. Yeni Başbakan Liz Truss’ın vaatleri bir kez daha gündeme geldi. Özellikle Türkiye ile ilgili vaadi çok konuşulan Truss, göçmen kriziyle mücadele için Ruanda ile yapılan anlaşmayı daha da genişletmek istiyor. Bu kapsamda yaklaşık 4 milyon Suriyeli ile dünyadaki en büyük mülteci nüfusuna sahip olan Türkiye ile İngiltere’deki göçmenleri alması için müzakere başlatmak istiyor.

YENİ KABİNE YARIN AÇIKLANACAK

İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss, Kraliçe ile yapacağı görüşmenin ardından Londra’ya geçecek. Başkent Londra’da bir konuşma yapacak olan Truss’ın yeni kabineyi ise yarın açıklaması bekleniyor.

BORİS JOHNSON SİYASİ KRİZ SEBEBİYLE İSTİFA ETMİŞTİ

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, siyasi kriz sebebiyle 7 Temmuz tarihinde istifa etmişti. Johnson’ın istifası sonrasında Muhafazakar Parti liderliğine Liz Truss getirilmişti.

Başa dön tuşu