TEKNOLOJİ

iPhone 14 vergisi Türkiye fiyatı belli oldu

Apple, bu akşam iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max tanıtımını yapacak. Merakla beklenen iPhone 14 serisi için gözler tanıtıma çevrildi. iPhone 14 modellerinin Türkiye fiyatı da merak edilmeye başlandı. Hem özellikleri hem de fiyatı merak konusu olan iPhone 14 serisi sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Fiyatların ortaya çıkmaya başladığı yeni model ile ilgili en çok araştırılan konu fiyatı. Türkiye’de eklenen vergilerle beraber fiyatların daha da artması bekleniyor.

iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ın tanıtımı bu akşam gerçekleştiirlecek. Apple, yeni serisi için bu akşam tanıtım etkinliği düzenleyecek ve yeni modeller görücüye çıkacak. Peki, iPhone 14 Türkiye fiyatı ne kadar? iPhone 14 özellikleri neler? iPhone 14 Max fiyatı ne kadar? iPhone 14 Pro kaç para? iPhone 14 Pro Max ne kadar? İşte tüm detaylar…

iPhone 14 MODELLERİ ÖZELLİKLERİ

Apple, iPhone 14 serisinin özelliklerini bu akşam gerçekleştireceği özel bir tanıtımla açıklayacak. Henüz yeni iPhone modellerinin özellikleri açıklanmasa da sızdırılan bilgiler kapsamında yeni modellerin özellikleri ile ilgili ortaya çıkan bazı bilgiler var. iPhone 14 serisinde en küçük model 6,1 inç boyutu ile iPhone 14 ve iPhone 14 Pro olacak. iPhone 14 Pro Max ve iPhone 14 Max modellerinin boyutunun ise 6,7 olması bekleniyor. Yeni seride telefon kamerasının diğer modellere göre daha üstün özellikli olduğu iddia ediliyor.

ÖN KAMERA ÜRETİCİSİ DEĞİŞTİRİLDİ

Apple iPhone 14’te ön kamera üreticisini değiştirdi ve Güney Koreli LG Innotek ile anlaştı. Bu tercih sonrasında iPhone’un üretim maliyetleri de artış gösterdi. Yeni ön kamera üreticisi LG tarafından üretilecek olan iPhone 14’te ön kameranın hem performans hem de şekil olarak gelişmesi bekleniyor. Modelin ön kamerasında altı parçalı F/1,9 açıklığında bir lens kullanılacak.

iPhone 14 FİYATLARI

iPhone 14 ile ilgili henüz açıklanan resmi fiyat listesi bulunmuyor. Yurt dışı teknoloji sitelerinde yer alan fiyat listelerine göre iPhone 14 serisinde en düşük fiyat 800-900 dolar ile iPhone 14. Seride en yüksek fiyatlı modelin iPhone 14 Pro Max olduğu ve bu modelin fiyatının 1700-1800 dolar arasında olması beklendiği öne sürüldü. Öte yandan Türkiye’de eklenen vergilerle beraber fiyatın daha da artması bekleniyor. Apple, bu akşam tanıtımını yapacağı iPhone 14 modellerinin ön siparişlerini ise 17 Eylül Cuma gününden itibaren almaya başlayacak.

Başa dön tuşu