GENEL

İstanbul Boğazı’nda sürüklenen gemiyi kurtarma çalışmaları başladı

İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen gemiyi kurtarma çalışmaları başladı. Panama bandralı olan Viva Eclipse isimli dökme yük gemisinin sürüklenerek kıyıya yakın bir noktada demir attığı öğrenildi. Arıza veren gemiyi kurtarmak için çalışmalar tüm hızıyla sürerken boğaz trafiğinin de geçici olarak askıya alındığı öğrenildi. Kıyı Emniyet Müdürlüğü’nden de konuyla ilgili açıklama geldi.

Panama bandralı Viva Eclipse adlı bir gemi arıza sebebiyle İstanbul Boğazı’nda kıyıya yakın bir noktada demir attı. İhbar üzerine olay yerine kurtarma botları ile Sahil Güvenlik gemileri sevk edildi. Gemiyi kurtarma çalışmalarının devam devam ettiği öğrenilirken Kıyı Emniyet Müdürlüğü, boğaz trafiğinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

DÜMENİ KİLİTLENDİ

İstanbul Boğazı’nda hareketli saatler yaşanıyor. dümeni kilitlenen ve kıyıya yakın noktada demir atan Panama bandralı Viva Ecipse isimli bir gemiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. İhbar üzerine olay yerine Kıyı Emniyeti kurtarma botları ile Sahil Güvenlik gemileri yönlendirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden de konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı.

BOĞAZ TRAFİĞİ ASKIYA ALINDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, ‘Tuzla2dan Rusya’ya seyir halindeyken Üsküdar önlerinde dümeni kitlenen 190 m boyunda ve boş vaziyetteki VIVA ECLIPSE isimli dökme yük gemisi için KURTARMA-8-9-10 römorkörleri ile KEGM-3 botumuz ivedilikle olay mahalline yönlendirildi. Boğaz tarfiği geçici olarak askıya alındı.’ ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Boğazı’nda sürüklenen gemiyle ilgili bir açıklama da İstanbul Valiliği’nden geldi. Valilik’ten yapılan açıklamada ise demir atan gemiyi kılavuz kaptan refakatinde Ahırkapı’ya demirleme çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Smz konusu açıklamada, ‘Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait kurtarma römorkörleri ve hızlı tahlisiye botu ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiş, Boğaz trafiği geçici olarak askıya alınmıştır.’ denildi.

Başa dön tuşu