GENEL

İstanbul’da suya zam! İSKİ su faturası hesaplama 2022

İBB Meclisi’nin bugün gerçekleştirdiği toplantıdan suya zam kararı çıktı. İBB Meclisi, oy birliğiyle İstanbul’da su fiyatlarına zam kararı aldı. İstanbul’da suya yüzde 40,38 zam yapıldığı açıklandı. İstanbul2da suya yapılan son zammın ardından söz konusu zammın tarifelere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar zam haberinin ardından İSKİ su faturası hesaplamasını araştırmaya başladı.

İBB Meclisi’nin bugünkü toplantısının ardından İstanbul’da su fiyatlarına zam geldi. Toplantıdan zam kararı çıkarken gelen zammın ardından vatandaşlar İSKİ su faturası hesaplamasına başladı. İstanbul’da suya gelen yüzde 40,38 zammın faturalara nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Peki, İstanbul’da suya ne kadar zam geldi? İstanbul su zammı ne kadar? İSKİ su faturası hesaplama nasıl yapılır? Su zammı faturalara nasıl yansıyacak? Birim fiyatı ne kadar? İşte İstanbul’da suya gelen zamla ilgili tüm detaylar…

SUYA YÜZDE 40,38 ZAM

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından İBB’nin suya zam yapacağına dair bir iddia ortaya tılmış ve bu iddia çok konuşulmuştu. Bugün gerçekleştirilen İBB Meclis toplantısında ise İstanbul’da suya zam yapılması konusu değerlendirildi ve suya yüzde 40,38 zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte konutta kullanılan suyun birim fiyatı 11,69 TL’ye yükseldi. Zam kararı İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

BİRİM FİYATI 11,69 TL OLDU

İBBMeclisi bugün İstanbul’da suya zam talebiyle toplandı. Suya zam talebininin değerlendirildiği toplantıdan oy birliğiyle zam kararı çıktı. İSKİ birini kademe konutlarda 8.33 lira olan fiyatın yüzde 99.87 zamla 16.65 liraya yükseltilmesi talep edildi. Söz konusu talep revize edildi ve İstanbul’da suya yüzde 40,38 zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte konutta kullanılan suyun birim fiyatı 11,69 TL’ye çıktı.

Başa dön tuşu