GENEL

İstanbul’un Kurtuluşu sözleri! 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu kutlama mesajları

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla bu özel gün en anlamlı sözler ve mesajlarla kutlanıyor. Ülkemizin ve dünyanın en güzel şehri olan İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüne özel kutlama mesajları ve sözleri araştırılıyor. Bu güne özel sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak en anlamlı sözlerle İstanbul’un kurtuluşunu kutlamak isteyenler araştırmalarını sürdürüyor.

6 Ekim (bugün) İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü. 6 Ekim 1923’te Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu’nun İstanbul’a girmesiyle işgal resmen sona erdi. Her yılın 6 Ekim’i İstanbul’un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı. İstanbul’un Kurtuluş gününe özel mesaj ve anlamlı sözler paylaşmak isteyen vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. İşte İstanbul’un Kurtuluş gününe özel anlamlı söz ve mesajlar…

İSTANBUL’UN KURTULUŞU KUTLAMA MESAJLARI

– İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşu kutlu olsun.

– Türk Milleti; fetihten beri sahibi olduğu topraklara bir kez daha vatan mührünü vurmuş, bir kez daha bu nadide şehrin hamisi olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı kutlu olsun.

– Peygamberin muştusuna nail olmak için feth olunan şehri yine o fethi yapanların torunları işgalden kurtardı. İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 99. yılı kutlu olsun.

– Bugün İstanbul’un Kurtuluş Günü. Sömürgeci ülkelerin yaklaşık 5 yıl süren işgali, Türk Ordusu’nun coşkulu bir karşılamayla şehre girdiği 6 Ekim 1923 günü sona erdi.

– Kadim şehrimiz İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlu olsun. Tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

– 6 Ekim’de geldikleri gibi gittiler!

– İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, ordu ne güzel ordudur. (Hz. Muhammed)

– Biri İstanbul’u fethetti, diğeri kurtardı. Biri suları delik deşik etti, diğeri düşmanı denize döktü. Türk Milleti daima bu cihanda var olsun diye savaştı. İstanbul’un işgalden kurtuluşu kutlu olsun!

– Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere düşmanı geldikleri gibi gönderen tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Başa dön tuşu